OR en achterban

Offerte aanvragen
Neem contact op

Als OR vertegenwoordig je de mening van je collega’s. Maar weten jullie eigenlijk wel wat die collega’s allemaal willen? En weten je collega’s waar je als OR voor staat en waar je mee bezig bent? Deze training op maat voor jouw OR helpt jullie om je achterban meer te betrekken bij het OR-werk.

Contactinformatie

Bel 030 75 11 747
aanvraagacademie@cnv.nl

Medezeggenschap is meer dan in de OR zitten

Als OR wil je graag goed werk doen. Niet alleen voor jezelf en voor je organisatie, maar vooral voor alle collega’s die je vertegenwoordigt. Door een goede vertegenwoordiger van je achterban te zijn versterk je ook je positie in onderhandelingen. Het is helder namens wie jullie spreken. Het is dan ook heel belangrijk om je achterban goed te kennen en te begrijpen. Maar ook om ze te laten weten waar je als OR mee bezig bent. Halen en brengen, die twee richtingen maken medezeggenschap. In deze training op maat voor jouw ondernemingsraad gaan we daarmee aan de slag en leren we jullie hoe je dit op een creatieve manier kunt doen.

Aan de slag met jouw OR

Wij weten wat vertegenwoordigen is en kunnen jullie helpen bij het contact met de achterban. Tijdens deze training op maat gaan we samen onder andere aan de slag met deze vragen:

  • Weet je wat er leeft binnen de organisatie?
  • Ben je als ondernemingsraad zichtbaar?
  • Hoe laat je weten waar jullie voor staan en waar jullie mee bezig zijn?
  • Hoe communiceer je met de collega’s?

Leer praten met je achterban

In de training kijken we naar praktische antwoorden op de vragen die jullie hebben. Ook brengen we overzichtelijk in kaart met wie je in gesprek kunt gaan. Vaak zien we dat ondernemingsraden in het contact met hun achterban blinde vlekken hebben. Daardoor is het lastiger goed te peilen wat er leeft en waar werk van zou moeten worden gemaakt. We laten zien wat beter kan en beter moet. Zo ga je straks in gesprek met alle partijen, ken je de belangen van je achterban en weet je achterban ook waar jullie voor staan.

Voordelen training

Na het volgen van de training OR en achterban:

  1. Zijn jullie betere vertegenwoordigers van jullie achterban
  2. Kennen jullie de verschillende belangen en behoeftes
  3. Zijn jullie een ondernemingsraad met een groter draagvlak

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Interesse in deze training?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Liever eerst telefonisch contact? Bel 030 75 11 747.

  • Gespecialiseerd in medezeggenschap
  • Deskundige ondersteuning voor jouw OR
  • Trainingen op maat