OR en technologische ontwikkelingen

Robots, drones en kunstmatige intelligentie. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. En dat heeft invloed op ons werk en hoe we gewend zijn om te werken. Want wat eerst alleen in films kon, kan morgen misschien ook op de werkvloer. Als ondernemingsraad moet je daarop inspelen. Hoe je dat doet, leer je in deze op maat gemaakte training voor jouw OR.

Technologische ontwikkelingen en werk

Technologische ontwikkelingen hebben invloed op ons werk. Soms gaat het om praktische arbeidsomstandigheden, maar het brengt ook nieuwe ethische vraagstukken met zich mee. Het is dus belangrijk om als OR op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen én de gevolgen daarvan voor jullie organisatie.

Training op maat voor jullie situatie

In deze training word je als ondernemingsraad meer bewust van de mogelijke gevolgen van technologische ontwikkelingen. Voor jouw organisatie én je collega’s. Je leert te kijken naar de invloed die nieuwe ontwikkelingen hebben. Bijvoorbeeld op scholing en professionalisering, de inhoud van het werk én de arbeidsomstandigheden. Maar ook naar hoe er met informatie en privacy omgegaan wordt door alle nieuwe technologieën. Ook leer je hoe je als OR invloed kunt hebben op veranderingen binnen je organisatie door de technologische ontwikkelingen. De training is voor de hele OR, zowel voor beginnende als gevorderde OR-leden.

Advies SER als leidraad

De SER heeft in 2018 een advies uitgebracht over technologische ontwikkelingen en de OR. Daarin staat hoe ondernemingsraden zich beter voor kunnen bereiden op veranderingen door nieuwe technologieën. Dit advies wordt in deze training als leidraad gebruikt en vertaald naar de praktijk.

Tijd en locatie training

Deze training duurt 1 dagdeel van 3 uur. Dit kan op elke gewenste dag en tijdstip. Bij jullie op locatie óf op een externe locatie.

Voordelen training

Na het volgen van de training OR en technologische ontwikkelingen:

  1. Weet je welk effect technologische ontwikkelingen hebben op werknemers
  2. Kun je invloed hebben op de invoering van en het werken met nieuwe technologieën
  3. Heb je praktische handvatten waar je gelijk mee aan de slag kunt

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Interesse in deze training?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Liever eerst telefonisch contact? Bel 030 75 11 747.

  • Gespecialiseerd in medezeggenschap
  • Deskundige ondersteuning voor jouw OR
  • Trainingen op maat