Lidmaatschap

Ik heb geen geld voor een lidmaatschap

De hoogte van je contributie ligt helemaal aan de hoogte van je salaris. Als je dus weinig verdient, is je contributie ook laag. Maar hoe meer leden een vakbond heeft, hoe sterker de onderhandelaars staan en hoe beter je arbeidsvoorwaarden zijn, wat onder andere een beter loon kan betekenen. Ook ben je verzekerd voor als het toch mis gaat op je werk, onze juristen zitten voor je klaar om het allerbeste mogelijk van zo’n situatie te maken. Naast werk- en inkomens gerelateerde zaken kun je ook ruzie krijgen met je buren, een conflict krijgen met een aannemer of met de huisbaas. Met de rechtsbijstandsverzekering, onderdeel van je lidmaatschap, word je in zo’n geval ook bijgestaan door een professionele jurist. Bovengenoemde verzekeringen kunnen al gauw oplopen tot €24,19. Dit alles heb je met een lidmaatschap al in de pocket.
Kun je nagaan hoeveel je bovendien kunt besparen als je je belastingformulieren goed invult. Met een lidmaatschap bij het CNV krijg je daar hulp bij. Je hebt altijd deskundige hulp voor handen als het gaat om werkgerelateerde vragen; we krijgen meer dan 150.000 telefoontjes per jaar met vragen over werkkwesties en je hebt toegang tot een werkcoach. Oh en er is in veel gevallen de mogelijkheid tot het fiscaal verrekenen van de contributie via je werkgever.

Ik heb al een rechtsbijstand verzekering

Bij een lidmaatschap bij CNV Connectief zit een rechtsbijstand verzekering inbegrepen. We raden je aan de verzekering op te zeggen die je hebt, omdat je met de rechtsbijstand verzekering van CNV zeker weet dat het gedeelte dat over werk & inkomen gaat door juristen behandeld wordt die jouw sector kennen. We adviseren je wel om de polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken, zodat je precies weet waar je verzekerd  voor bent.
Met je lidmaatschap krijg je natuurlijk nog veel meer, terwijl je minder betaalt:

  • Invloed op de voor jou geldende CAO en sociale plannen, dus op je eigen arbeidsvoorwaarden.
  • Je kunt altijd bellen met vragen over situaties op je werk; het CNV behandelt 150.000 telefoontjes per jaar! Of het nu gaat om je salaris, een functioneringsgesprek, groeimogelijkheden, angst voor ontslag, reorganisaties, een veilige werkplek, combinatie werk en privé; het CNV zorgt ervoor dat je vol zelfvertrouwen de juiste keuzes maakt en als het nodig is schakelen we een jurist in.
  • Je krijgt een loopbaan adviesgesprek bij Bureau Kans.
  • Hulp bij het invullen van de belastingpapieren.
  • Via het magazine (4 keer per jaar) en email-nieuwsbrieven (ezines 2 x per maand, nieuwsbrieven altijd wanneer er iets gebeurt in jouw sector wat met jouw situatie te maken heeft) ben je altijd op de hoogte van wat er in je sector gebeurt. We inspireren je en geven je tips zodat je het maximale uit je loopbaan kunt halen.
  • Gratis of met korting deelname aan inspirerende seminars, themadagen en workshops.
  • Omdat je deel uitmaakt van een grote groep mensen voel je je sterker; bent net als je werknemer georganiseerd.
  • Mogelijkheid tot het fiscaal verrekenen van je contributie via je werkgever. Hiervoor heb je wel een jaaropgave nodig waarin staat hoeveel contributie je dit jaar hebt betaald.

Wat doe ik als mijn partner lid is van het FNV?

Dat is natuurlijk prima. Je moet zelf kijken welke vakbond beter bij je past. Als er grote acties nodig zijn, werken FNV en CNV moeiteloos samen. Als het gaat om de onderhandelingstafel, heeft CNV een andere werkwijze dan het FNV. CNV ziet werkgevers niet als tegenstanders of als ‘de vijand’. Je draagt namelijk met elkaar verantwoordelijkheid voor een organisatie en soms ook voor andere mensen (helemaal in de publieke sector). Hierdoor moet je als eerste proberen om, als er problemen zijn, samen naar oplossingen te zoeken; je kunt ze niet alleen op het bord van je werkgever leggen. Het werkt ook prettiger om op goede voet met je werkgever te staan. De onderhandelingen worden hierdoor niet minder pittig; uiteraard komen de bestuurders van CNV keihard voor de leden op wat betreft de arbeidsvoorwaarden. Dit gaat door middel van overleg; ervaring (meer dan 100 jaar) heeft geleerd dat dat mogelijk is en beter werkt. Je moet dus zelf de keuze maken wat bij jou past.

Ik ga misschien binnenkort van baan wisselen, heeft het dan wel zin om nu lid te worden?

Alle sectoren worden vertegenwoordigd, dus één van de CNV-bonden vertegenwoordigt altijd jouw sector. Je kunt kosteloos overstappen naar een andere CNV-bond; per bond zijn er wel verschillen in contributie, producten, diensten en voorwaarden. Met één telefoontje naar CNV Info weet je waar je aan toe bent. Het komt op hetzelfde neer, maar per sector zijn er natuurlijk andere dingen nodig en belangrijk, vandaar de verschillen. Lid worden heeft juist zin, want we kunnen je adviseren in de onderhandeling over de arbeidsvoorwaarden van je nieuwe contract. Ook kunnen we je helpen met het op de juiste manier vertrekken bij je huidige werkgever, als dat nodig is.

Ik vind niet al jullie diensten interessant, kan ik bepaalde diensten afzonderlijk van elkaar afnemen?

Het is niet mogelijk om afzonderlijke diensten af te nemen. We bieden het lidmaatschap aan als totaalpakket.

Ik ben al lid van jullie gratis nieuwsbrief en daar barst het van de informatie en inspiratie; bovendien kan iedereen alle benodigde informatie op de site opzoeken. Wat méér biedt een lidmaatschap qua nieuws, inspiratie en tips?

Met een lidmaatschap krijg je niet alleen de 2-wekelijkse ezine, je wordt per email en indien nodig per brief volledig op de hoogte gehouden van alles wat er in jouw specifieke sector gebeurt, zodat je weet wat er speelt en je erop in kunt spelen. Ook krijg je 4x per jaar een magazine, met achtergrondverhalen over het nieuws wat speelt in jouw sector, interviews met mensen waar je van kunt leren, collega’s die waardevolle informatie met je delen, een kijkje achter de schermen bij andere bedrijven en nog veel meer. Ook kun je natuurlijk met al je persoonlijke werk- en inkomensgerelateerde vragen terecht bij CNV Info en staat er een coach tot je beschikking voor een loopbaan adviesgesprek. Dan hebben we het nog niet eens over de seminars, themadagen en workshops gehad.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet blij ben met mijn lidmaatschap?

Je kunt je lidmaatschap online weer opzeggen. Als je dat binnen twee weken doet, hanteren we een opzegtermijn van 3 maanden. Als je na de eerste twee weken je lidmaatschap opzegt, ben je lid voor minimaal één jaar. Ook dan hanteren we een opzegtermijn van 3 maanden. We kunnen je dus geen geld teruggeven.

De collectieve belangenbehartiging wordt toch al georganiseerd, mijn CAO is best wel goed, waarom zou ik nog lid worden?

De collectieve belangenbehartiging wordt gedaan doordat de leden er zijn! De vakbond onderhandelt over jouw arbeidsvoorwaarden en kan dat beter dan dat individuele mensen dat doen; deskundige mensen strijden namens een grote groep voor jouw situatie. Dat kost natuurlijk geld; de leden van de bonden betalen deze mensen. Dat is niet het enige. De werkgevers zijn georganiseerd en staan vrij sterk. De werknemers zijn door middel van aansluiting bij de vakbond ook georganiseerd en vormen zo een goede partij om de strijd aan te gaan over werk en inkomen gerelateerde vragen. De enige manier waarop je bovendien zelf invloed kunt uitoefenen op je arbeidsvoorwaarden is door je aan te sluiten bij een vakbond. Je beslist dan mee over je eigen arbeidsvoorwaarden.

Ik heb helemaal geen baan, heeft het dan wel zin om lid te worden?

Als je werkloos bent, (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt of langdurig ziek dan kun je je aansluiten bij de (binnen CNV Connectief vallende) groep Anders Actieven. Er wordt voor je belangen gestreden, die verband houden met het beleid van het kabinet en/of parlement op het gebied van werkgelegenheid en uitkeringen. Ook houden we lotgenotenbijeenkomsten, omdat wij beseffen dat het verlies van werk enorme gevolgen heeft voor je persoonlijke leven.

Je kunt bij CNV Info terecht voor alle werk en inkomens gerelateerde kwesties, maar ook voor privé zaken (dat laatste geldt voor het hele gezin), waar je als uitkeringsgerechtigde natuurlijk ook mee te maken hebt. Een loopbaan adviesgesprek bij Bureau Kans kan wellicht verder helpen. Met het inspirerende magazine en de online nieuwsbrieven houden we je helemaal up to date, zodat je precies weet wat er gaande is in de sector waarin je werk wilt vinde. Je hebt, al dan niet tegen betaling, toegang tot seminars, workshops en themadagen. Dit is niet alleen leerzaam, inspirerend en motiverend, maar ook goed voor de contacten. Kun je nagaan hoeveel mensen je zult ontmoeten op zo’n dag die werkzaam zijn in jouw sector werkzaam. Dat zou via via weer tot een nieuwe baan of vrijwilligerswerk kunnen leiden. Je kunt gebruik maken van de collectiviteitskorting op je zorgverzekering.

Als er voor jou situatie een jurist nodig blijkt te zijn, moet je wel minstens drie maanden lid zijn voordat we je kunnen helpen, behalve in een paar uitzonderingsgevallen. Neem hiervoor contact met ons op.

Ik ben zzp’er, heeft het dan zin om me bij jullie aan te sluiten?

Als zzp’er kun je je aansluiten bij CNV Zelfstandigen, die een speciaal lidmaatschap aanbieden voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Ook voor freelancers, eenmans(vrouw)bedrijfjes en kleine ondernemingen zonder personeelsleden in dienst is het uitermate geschikt. Het is geen aparte vakbond, maar een extra service, een speciaal dienstenpakket. Daarnaast kun je gebruik maken van een gedeelte van de diensten van de bond zelf, maar let op: omdat je geen werknemer bent, krijg je geen ondersteuning vanuit de individuele belangenbehartiging. Bij CNV Connectief bieden we deze service niet aan, maar CNV Dienstenbond doet dat wel. Kijk hier (hier linkt naar: http://www.cnvzelfstandigen.nl) voor meer informatie en beslis dan of het voor jou van nut is.

Ik ga bijna met pensioen, waarom zou ik dan nog lid worden?

Ten eerste helpen we je met de overgang van een salaris naar een pensioen. Daarna, als je eenmaal gepensioneerd bent, kun je tegen een gereduceerd tarief van alle diensten van CNV Connectief gebruikmaken. Je maakt dan deel uit van de Sectorgroep Senioren, die zorg draagt voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid in de collectieve belangenbehartiging van de senioren. Je kunt meedenken, meepraten en meebeslissen over die thema’s die senioren bezighouden en waarbij het CNV als belangenbehartiger optreedt. Je kunt verder van de volledige service van de bond gebruik maken, denk bijvoorbeeld aan een rechtsbijstand verzekering. Het zal je maar gebeuren dat er iets niet goed gaat met de uitbetaling van je pensioen, maar ook bij een burenruzie staan we voor je klaar, of als er iets aan de hand is met de verkoop of verbouwing van je huis. Je blijft ook op de hoogte van de sector waar je jarenlang met hart en ziel voor hebt gewerkt via magazines, ezines en nieuwsbrieven. Je krijgt hulp bij het invullen van je belastingaangifte, korting op je zorgverzekering.

Ik heb nog een vraag, die jullie hier niet beantwoord hebben.

Je kunt hier al je vragen stellen, die we je zo snel mogelijk zullen beantwoorden. Bellen kan ook, op werkdagen van 08:00 tot 18:00 met dit nummer: 030 751 1048.

{"single_open":"true","transition_speed":"300"}