Vrijwilligers

CNV Overheid, CNV Publieke Diensten en CNV Zorg & Welzijn (onderdelen van CNV Connectief) heeft enkele duizenden vrijwilligers. Allemaal leden die actief willen zijn voor hun vakbond. Deze leden zijn belangrijk! Zonder deze vrijwilligers kan een vakbond als CNV niet bestaan én niet functioneren! Met recht kan dan ook worden gezegd dat CNV er ‘voor én door’ haar leden is.

Klik hier voor de actuele vacatures.

Functies

CNV Overheid, Publieke Diensten en Zorg & Welzijn heeft verschillende taken voor vrijwilligers. Denk bijvoorbeeld aan een functie in de ondernemingsraad of bestuurslid zijn binnen de vereniging. In deze functies zijn er regelmatig vergaderingen en moeten er stukken worden gelezen. Ook het beantwoorden van vragen van leden, het organiseren van bijeenkomsten of contactpersoon zijn bij een bedrijf zijn functies die een vrijwilliger kan doen. In deze functies heeft u voornamelijk gesprekken met individuele leden. Van een vrijwilliger wordt verwacht dat hij of zij leden op een juiste manier kan helpen of doorverwijzen.

Klik hier voor een overzicht van de functies.

Vrijwilligerswerk loont!

Als vrijwilliger ondersteunt u CNV Overheid, CNV Publieke Diensten of CNV Zorg & Welzijn en haar leden. Maar het biedt u ook de kans uzelf te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren. U heeft de mogelijkheid om naast uw werk actief, sociaal en maatschappelijk een rol te spelen. En het staat natuurlijk ook goed op uw CV; vrijwilligerswerk loont

Vrijwilliger worden?

Vrijwilliger worden bij CNV is eenvoudig. U kunt via het contactformulier of mondeling aan een medewerker van CNV Overheid, CNV Publieke Diensten of CNV Zorg & Welzijn aangeven dat u zich actief wilt inzetten.

Ondersteuning

CNV vindt het belangrijk dat uw kwaliteiten goed worden ingezet. Daarom bieden wij een goede ondersteuning in de vorm van begeleiding, scholing en themabijeenkomsten. Ook vindt CNV dat de vrijwilliger geen kosten hoeft te maken, daarom zijn er verschillende regelingen en wordt er een verzekering afgesloten.