CNV zet ‘Frontberichten’ van zorgpersoneel voort

Medewerkers in zorg en welzijn kunnen vanaf vandaag hun werkervaringen weer delen met Nederland. CNV Zorg & Welzijn gaat de berichten, in de vorm van vlogs, foto’s en teksten, verspreiden via social media en website onder de titel CNVFrontberichten.

De vakbond vindt het belangrijk dat medewerkers in de zorg kunnen blijven laten zien hoe hun werk eruit ziet in de moeilijke omstandigheden onder corona. De waardering voor zorgpersoneel was aan het begin van de coronacrisis hoog, mede doordat het televisieprogramma van BNNVARA van dichtbij liet zien wat zorgpersoneel meemaakte. Op dit moment lijkt de waardering voor het werk in de zorg tot een bedenkelijk niveau gedaald. CNV wil daar iets aan doen.

Daniëlle Woestenberg, waarnemend voorzitter CNV Zorg & Welzijn: 'Aan het begin van de crisis kregen zorgmedewerkers applaus. Wij vinden dat ze nog steeds die waardering verdienen. Niet alleen is de druk nog steeds enorm, het perspectief wordt er ook nog niet vrolijker op. Als CNV gaan we naast alle medewerkers staan. We willen hun verhaal horen en delen met heel Nederland. Daarom lanceren we CNVFrontberichten.'

CNV deelt de ingestuurde berichten via social media en brengt ze samen op de website. Woestenberg: 'Wij hopen dat we hiermee kunnen laten zien hoe uitzonderlijk de situatie is voor iedereen die in de zorg werkt, van ziekenhuis tot verpleeghuis, van jeugdzorg, huisartsenpraktijk tot thuiszorg, om de coronacrisis het hoofd te bieden. Iedereen die ziet hoe het er nu in de zorg aan toe gaat, zal snappen dat we – met z'n allen – de druk op de zorg moeten verminderen.'

Stuur jouw frontbericht naar 0684236486.

Tekst gaat door onder video.

Instructiefilmpje frontberichten

Let op:

Het doel van de CNV Frontberichten is zichtbaar maken hoe corona het werken in zorg en welzijn beïnvloedt.

  • Alle inzendingen worden door ons beoordeeld op geschiktheid
  • Wij kunnen inzendingen weigeren, inkorten, of de presentatievorm aanpassen (bijvoorbeeld plaatsen als tekstquote in plaats van video).
  • We delen liever feitelijke informatie over de impact van de pandemie, dan meningen en interpretaties.
  • Alle inzenders krijgen van ons bericht als we hun inzending gaan bewerken en plaatsen.(Inzendingen die we niet plaatsen, krijgen ook bericht waarin we uitleggen waarom niet.)
  • De inzender spreekt altijd namens zichzelf. Als wij een bericht plaatsen, wil dat niet zeggen dat we het op alle fronten met de inzender eens zijn.