Cursus Van pastoraal werk naar geestelijke verzorging

CNV Kerk en Ideëel kreeg signalen van de achterban dat verschillende pastoraal werkenden de overstap naar de geestelijke verzorging overwegen. CNV Kerk en Ideëel wil vanuit haar verantwoordelijkheid de loopbaanontwikkeling van leden faciliteren. In gesprekken met de Tilburg School of Catholic Theology werd de vraag naar bijscholing aan de orde gesteld en gezocht naar een relevant en realistisch aanbod.

Na een succesvolle eerste editie start februari 2023 een tweede cursus Van pastoraal werk naar geestelijke verzorging. De cursus biedt voor pastoraal werkenden de mogelijkheid om kennis en competenties te verwerven die nodig zijn voor het werk binnen de verschillende werkvelden van de geestelijke verzorging. De aandacht richt zich met name op de context van de geestelijke verzorging en op de eigen rol en taak van de geestelijk verzorger; met andere woorden: de cursus geeft inzicht in waar je komt te werken en op wat je daar te doen hebt.

De sluitingstermijn voor aanmelding sluit medio november 2022. Meer informatie over toelatingseisen, opzet, praktische gegevens en kosten vind je via deze website. Informatie en aanmelden mag via een mail naar a.a.m.smeets@tilburguniversity.edu.