CNV Zorg & Welzijn geeft regeerakkoord in eerste reactie magere 5

CNV Zorg & Welzijn is teleurgesteld dat het nieuwe kabinet niks extra doet voor het salaris van zorgpersoneel. En of je meer personeel krijgt en behoudt met alleen inzet op verbetering van de kwaliteit van werk zelf is zeer de vraag.

Het werk moet ook aantrekkelijker worden door het personeel net zo te gaan belonen als in vergelijkbare beroepen in andere sectoren. Het is verstandig dat er wordt ingezet op verbetering van het stelsel, en minder schotten. Daarnaast is het ook goed dat er meer wordt ingezet op preventie, en bevordering van de algehele gezondheid van de samenleving.

Betere jeugd- en ouderenzorg

Daniëlle Woestenberg, waarnemend voorzitter CNV Zorg & Welzijn: ‘We roepen het kabinet op waar te maken dat het werk wil maken van betere jeugdzorg voor iedereen. En dat het de ouderenzorg wil verbeteren. Maar als je in de loop van de komende jaren ongeveer vijf miljard in de zorg wilt ombuigen, kan dat niet alleen uit deze preventiemaatregelen komen. Dat betekent dat het zorgaanbod aan kwaliteit zal moeten inboeten, en dat stuit onze zorgprofessionals natuurlijk zeer tegen de borst.’ De bond zal zich de komende tijd verder in de plannen verdiepen. (foto: Arie Kievit)