Hoe blijf je lichamelijk en mentaal fit tijdens deze coronacrisis?

Je werkt nu waarschijnlijk onder extreme omstandigheden. De werkdruk is hoog, je moet misschien taken verrichten die je niet gewend bent. Echt patiëntcontact is moeilijk en het menselijk lijden indrukwekkend. Hoe kun je optimaal voor jezelf, je collega’s en de patiënt zorgen?

CNV Zorg & Welzijn heeft wat tips en materiaal verzameld over hoe je in deze crisistijd lichamelijk en mentaal op de been blijft.

-Zo staan in deze folder van de Federatie Medisch Specialisten, de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) en De Jonge Specialist handreikingen hoe je het vol kunt houden.

-Traumaspecialisten van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam hebben deze tips verzameld over hoe je goed voor jezelf en je collega’s zorgt.

-Het ministerie van Defensie komt namens de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ) met adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals.

Luisterend oor

Vanaf 15 april kun je ook terecht bij Sterk in je Werk voor een luisterend oor. Professionele coaches bieden op vrijwillige basis een steuntje in de rug en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde hulp. Dat doet de ARQ IVP, onderdeel van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Ze zijn 7 dagen per week tussen 8.30 en 21.30 uur bereikbaar op 088 3305500.