Minister Van Rijn tegen CNV Zorg & Welzijn: blijf misstanden en onzekerheden melden

In overleg met minister Van Rijn heeft CNV Zorg & Welzijn ervoor gepleit dat vakbonden, en daarmee zorgprofessionals, betrokken worden bij nieuwe protocollen voor de omgang met corona. Over wat deze richtlijnen precies zijn is vaak onzekerheid. De minister roept ons expliciet op om misstanden en onzekerheden te blijven melden. Van Rijn benadrukt dat er géén ‘afschaling’ van protocollen plaats mag vinden onder invloed van tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen. De richtlijnen van het RIVM blijven leidend.

Testen en PBM
Van Rijn benadrukte in het overleg nog eens dat de testcapaciteit substantieel wordt uitgebreid. Er wordt naast testen op het hebben van het virus, ook ingezet op zoveel mogelijk testen op immuniteit. Over het nieuwe verdeelmodel rondom persoonlijke beschermingsmiddelen met meer aandacht voor sectoren buiten de ziekenhuizen, zei Van Rijn dat richtlijnen en verdeelmechanismen regelmatig dienen te worden aangepast aan de praktijk. Ook daarom is het belangrijk dat signalen van leden van CNV worden opgepikt en besproken. Onveranderd blijft de inspanning van het ministerie om de schaarste aan middelen op te lossen, waarbij ook productie in Nederland wordt gestimuleerd.

Bonus
CNV Zorg & Welzijn heeft in het overleg aandacht gevraagd voor de bonus in de zorg. De Tweede Kamer stemde op 14 maart unaniem in met de motie van kamerlid Arissen voor een eenmalige extra beloning voor zorgprofessionals die zich met corona bezighouden. De inzet van CNV is om die dit jaar nog gerealiseerd te krijgen aan medewerkers in alle zorg- en welzijnssectoren.

Werkgelegenheid
Van Rijn deed de toezegging dat scherp gekeken wordt naar behoud van werkgelegenheid in de zorg. Daarvoor zijn afspraken gemaakt met zorgverzekeraars, banken en gemeenten. Het ministerie pakt signalen dat zorginstellingen in geldproblemen komen meteen op. Opgebouwde min-uren dienen later niet te worden ingehaald. Wél moet gekeken worden of zorgprofessionals van wie het werk wegvalt, ergens anders aan de slag kunnen, zonder de btw-plicht die nu nog geldt voor het uitwisselen van personeel tussen zorgorganisaties.