Alle agenda-items

Vaccinatie (registratie) en veilig werken

Heb jij ook vragen over de coronavaccinatie en de registratie daarvan? Meld je dan aan voor onze gratis webinar over dit onderwerp.

14 oktober
19:00

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er een discussie op gang is gekomen over registratie van vaccinatie. Vooral in de zorg is het een heet hangijzer, omdat demissionair minister De Jonge juist voor onze beroepsgroep de privacywetgeving wil oprekken. Voor iedere verpleegkundige of verzorgende roept dit vragen op. Verantwoord omgaan met onszelf, elkaar en degenen die van ons afhankelijk zijn – wat betekent dat nu in de praktijk? Wat zegt de beroepscode voor veilig werken hierin? Op deze vragen krijg je antwoorden tijdens onze webinar (V&VN en CNV Zorg en Welzijn) met medewerking van het RIVM.

Wat kun je verwachten?

Tijdens een interactief programma belichten we de actuele stand van zaken in de wetenschap met betrekking tot de bescherming tegen COVID-19. Daarin is vaccinatie natuurlijk een belangrijk thema, maar het gaat over de blijvende noodzaak van persoonlijke beschermingsmiddelen. Dat laatste punt is relevanter dan ooit, nu is gebleken dat een nieuwe mutatie van het virus ook na vaccinatie – in beperktere mate – overdraagbaar blijft. Ook gaan we in op andere vragen waar je in je werk tegenaan kunt lopen.

In het programma is ook tijd gereserveerd om antwoord te geven op de vragen. We kijken met elkaar naar je rechten en plichten als zorgprofessional, zodat je op een goede manier het gesprek aan kunt gaan met je leidinggevende op dit punt.

Aanwezigen

  • Anneke Westerlaken, Voorzitter CNV Zorg & Welzijn
  • Marina Nolle, Beleidsadviseur CNV Zorg en Welzijn
  • Bianca Buurman, Voorzitter V&VN
  • Brechje de Gier, epidemioloog bij het RIVM

Heb jij ook vragen over vaccinatie en veilig werken?

Geef je dan op voor de webinar over vaccinatie (registratie) en veilig werken.

  • Antwoorden op je vragen over dit onderwerp
  • Meer informatie over je rechten en plichten als zorgmedewerker
  • Tips over hoe je hierover goed het gesprek kunt voeren met je leidinggevende