CNV Zorg & Welzijn: 'Investeringen in sociaal werk lonend!'

Sociaal werk is onmisbaar in de samenleving. Het geeft mensen weer regie over hun leven én draagt bij aan vermindering van de zorgkosten. Elke in sociaal werk geïnvesteerde euro levert € 1,60 op door te investeren in bestaanszekerheid, kansengelijkheid en gezondheid. Het bespaart op specialistische zorg en zorgt voor extra man- en vrouwkracht op de arbeidsmarkt.

Onder de slogan Sociaal werkt! voert Sociaal Werk werkt! campagne om het belang ervan in de samenleving te benadrukken. Het toont zowel het belang voor individuele burgers als het financiële rendement dat het oplevert. CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg & Welzijn en Sociaal Werk Nederland werken samen via Sociaal Werk werkt! aan een aantrekkelijke sector, een gezonde arbeidsmarkt en goede arbeidsvoorwaarden.

Positieve signalen

Dat heeft meerdere video’s opgeleverd, die nu zijn samengebracht op één video. Het geeft aan wat er allemaal in gang is gezet en dat het nodig blijft om sociaal werk te laten werken, omdat het meer oplevert dan het kost, zeker in deze tijden van onzekerheid en oplopende uitgaven. We hebben als CNV Zorg & Welzijn samen met andere bonden en werkgevers een campagne gemaakt om hier aandacht op te vestigen. We krijgen positieve signalen krijgen dat deze campagne daadwerkelijk bij het gesprek tussen werkgevers en opdrachtgevers (gemeenten) heeft geholpen. Daar zijn we uiteraard blij om en we gaan dan ook onverminderd door met het creëren van goede werkomstandigheden (en dus: veel nieuwe enthousiaste collega’s) voor dit belangrijke werk