CNV peilt actiebereidheid medewerkers kinderopvang

Kom jij in actie voor een goede CAO Kinderopvang?

CNV Zorg & Welzijn peilt de actiebereidheid van medewerkers in de kinderopvang nu de onderhandelingen met werkgeverorganisaties BK en BMK zijn vastgelopen. Om tot een goede cao te komen lijken acties niet uitgesloten.

Onlangs zijn de onderhandelingen voor de CAO Kinderopvang vastgelopen nadat het eindbod van de werkgevers volstrekt onvoldoende bleek te zijn. Op 6 december hebben wij de petitie met ruim 17.000 handtekeningen overhandigd aan de werkgeverorganisaties BK en BMK met het verzoek dit eindbod in te trekken en weer opnieuw om tafel te gaan. Indien het eindbod niet voor 1 januari 2023 is ingetrokken, of indien een volgende onderhandeling niet leidt tot een beter resultaat, lijken acties niet uitgesloten.

Kom jij ook in actie?

Om goed zicht te krijgen op de actiebereidheid vraagt CNV deel te nemen aan de peiling. Laat ons weten of je in actie wilt komen, neem deel aan de peiling!

Verhoging KOT-tarief

Afgelopen week werd bekend dat minister van Gennip alsnog het KOT-tarief verhoogt. Tot onze verbazing geven werkgeverorganisaties BK en MBK nu aan hun eerder gedane toezegging niet na te willen komen.

Gaby Perin-Gopie: “De reactie van BK en BMK op de beslissing van minister van Gennip is vreemd. Ze vinden nu ineens dat de verhoging van de tarieven ten goede moet komen aan de beprijzing van de kindplaatsen. Dat druist in tegen de afspraak die we hebben gemaakt. BK en BMK willen die afspraak kennelijk niet meer nakomen.”

In september waren BK en BMK het nog roerend met de vakbonden eens dat een verhoging van de tarieven ten goede zou komen aan de salarissen van de medewerkers. Daarover is door de werkgevers- en werknemersorganisaties een gezamenlijke ondertekende oproep aan minister gedaan. Minister van Gennip trekt nu 57 miljoen uit om de tarieven op te hogen. Dit geld zou moeten worden aangewend om een fatsoenlijke cao voor pedagogisch professionals te realiseren.

Blijf op de hoogte

Als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de onderhandelingen? Via onze cao-pagina en onze socials blijf je op de hoogte van actuele ontwikkelingen in jouw sector