CNV vraagt aandacht Kamerleden voor jeugdzorg

Jeugdzorgprofessionals komen niet genoeg toe aan hun eigenlijke werk door de regeldruk. Daar moet wat aan gebeuren – anders loopt de jeugdzorg nog verder vast. CNV grijpt het wetgevend overleg in de Tweede Kamer over de jeugdzorg aan om daarvoor te pleiten.

'Wat steeds weer opvalt is het gebrek aan vertrouwen in de professional. De jeugdzorg wordt bemoeilijkt door ingewikkelde regelgeving en lange procedures. De jeugdzorgprofessionals ervaren de gevolgen daarvan, en maken zich grote zorgen over de kinderen die ze moeten ondersteunen', aldus CNV Zorg en Welzijn-voorzitter Gaby Perin-Gopie. ‘Vanmorgen hebben we via Twitter nog eens extra de aandacht van Kamerleden hiervoor gevraagd. We hebben in een brief aan hun commissie en aan de staatssecretaris uitgelegd waar voor ons de knelpunten zitten in de jeugdzorg, en wat er moet gebeuren om die op te lossen.’

De problemen in de jeugdzorg zijn al lange tijd onderwerp van gesprek in de Tweede Kamer. CNV publiceerde een tienpuntenplan om het functioneren van de jeugdzorg te verbeteren. Ook daarin speelt vertrouwen een belangrijke rol.

Lees de brief aan de Kamercommissie hier