Petitie kinderopvang: Ruim 17.000 handtekeningen voor beter salaris kinderopvang

'We zetten ons in voor een structurele loonsverhoging die de effecten van de inflatie compenseert'

CNV Zorg & Welzijn en FNV Kinderopvang overhandigen namens en samen met werknemers uit de kinderopvang ruim 17.000 handtekeningen aan werkgeversorganisaties BK en BMK waarin deze worden opgeroepen hun laatste cao-bod in te trekken en terug te komen aan de onderhandelingstafel.

Petitie kinderopvang

Bij de laatste onderhandelingen in november boden de werkgeversorganisaties gemiddeld 3,8 procent per jaar over een looptijd van twee jaar. Dat is volgens CNV en FNV geen fatsoenlijk loonbod. De handtekeningen worden om 10.30 uur aangebonden aan het BMK aan de Orteliuslaan 11 te Utrecht en om 16.15 uur aan BK aan het kantoor van FCB Koningin Wilhelminalaan 3 te Utrecht.

Structurele loonsverhoging

CNV-onderhandelaar Chantal van Dijk: 'We zetten ons in voor een structurele loonsverhoging die de effecten van de inflatie compenseert en willen daarnaast een cao voor maximaal twaalf maanden afspreken, gezien de onzekere financiële situatie waarin werknemers zich bevinden.' Daarnaast is het belangrijk medewerkers in de kinderopvang goed te belonen vanwege de plannen van het kabinet om deze ‘bijna gratis’ te maken. Dit plan zal falen als werknemers in de sector niet de waardering krijgen die zij verdienen.

CAO voor 1 jaar afsluiten

Kinderopvang is een cruciale sector die ervoor zorgt dat mensen in staat zijn om naar hun werk te gaan en bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. De financiële vooruitzichten voor 2024 zijn verontrustend. Ingaan op het bod van de werkgevers kan leiden tot enorme financiële problemen voor medewerkers in de sector. CNV Zorg & Welzijn wil daarom alleen een cao voor één jaar afsluiten. Dit geeft ruimte om voor 2024 weer nieuwe passende afspraken te maken die recht doen aan de situatie van dat moment.

Blijf op de hoogte

Alle ontwikkelingen op gebied van de cao Kinderopvang zijn te volgen via de cao-pagina.