Sterk in je werk werkt!

Gratis loopbaancoaching voor als je in de sector zorg en welzijn werkt of wil werken

Ontevreden met je huidige werk in de sector zorg en welzijn? Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Zit je vast in je functie? Of werk je nu in een andere sector en vraag jij je af of de zorg- en welzijnssector iets voor jou is, omdat het werk je bijvoorbeeld meer voldoening kan geven? Het loopbaanproject Sterk in je werk is er om jou te helpen!

Over Sterk in je werk, zorg voor jezelf

Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ helpt medewerkers in zorg en welzijn bij hun loopbaanvragen en is er voor iedereen die (weer) in deze sector wil werken. Het project bestaat sinds 2016 en heeft meer dan 45.000 mensen in het hele land geholpen met een gratis loopbaanimpuls. Meer dan honderd loopbaancoaches verspreid over het hele land geven de Sterk in je werk- deelnemers persoonlijk en onafhankelijk advies. Inmiddels is het project twee keer door externe onderzoeksbureaus geëvalueerd. Bureau Bartels onderzocht de eerste periode van Sterk in je werk (2016 - 2018) en onderzoeksbureau Regioplan evalueerde de meest recente periode (2019-2021). De resultaten uit deze onderzoeken en interviews van deelnemers, loopbaancoaches en projectleiders laten in deze factsheet zien dat Sterk in je werk werkt!

De belangrijkste uitkomsten uit de onderzoeken zijn dat ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ bijdraagt aan het behoud van personeel en (zij-)instroom. Voor zij-instromers helpt Sterk in je werk bij de oriëntatie op een opleiding in zorg en welzijn. Uit het onderzoek blijkt ook dat het als schakel dient in andere landelijke, regionale en sectoroverstijgende initiatieven om deelnemers meer perspectief te kunnen bieden. Kortom: Sterk in je werk bevordert behoud, duurzame inzetbaarheid en zij-instroom van zorg- en welzijnsmedewerkers.

Waarvoor jij je kunt aanmelden

De deelnemers aan Sterk in je werk zijn in te delen in drie groepen: werkenden in zorg en welzijn, werkenden buiten zorg en welzijn en niet-werkenden. Redenen om je aan te melden zijn dus heel divers. Als zorg- en welzijnsmedewerker wil je wellicht stilstaan bij je huidige baan of je zit vast in je functie. Werk je (nog) buiten de sector? Dan kun je bijvoorbeeld benieuwd zijn naar wat de sector jou te bieden heeft.

Dit zeggen deelneemsters over Sterk in je werk:

Je komt in de zorg al heel snel vast te zitten op een bepaalde plek. Maar door Sterk in je werk heb ik beter inzicht gekregen in wie ik ben en hoe anderen mij zien. Je kunt dus echt veel meer in de zorg dan je denkt.

Deelneemster Amira

Dankzij Sterk in je werk heb ik ontdekt dat mijn hart nog steeds bij zorg en welzijn ligt én dat ik mij verder wil ontwikkelen in mijn vak.

Deelneemster Birgit

Mijn werkleven is dankzij Sterk in je werk echt 180° gedraaid. Tijdens mijn begeleiding hebben we een plan van aanpak gemaakt en daarmee ben ik naar mijn werkgever gegaan. Inmiddels heb ik bij dezelfde werkgever een nieuwe baan en begin ik binnenkort aan een nieuwe opleiding.

Deelneemster Saskia

Vitale sector zorg en welzijn

Hoewel het Sterk in je werk-traject gratis is voor de deelnemer én de werkgever, is een andere vorm van een bijdrage van zorg- en welzijnsorganisaties wel nodig. Bijvoorbeeld door uren beschikbaar te stellen om deelname van medewerkers te stimuleren. Dit helpt om medewerkers voor de organisatie of de sector te behouden.

‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ gun je iedereen. Niet alleen voor het werkplezier van de deelnemers zelf maar uiteindelijk ook voor een vitale sector zorg en welzijn. Lees het allemaal in de factsheet ‘Sterk in je werk werkt’, die je hieronder kunt downloaden. Laat je erdoor aanmoedigen om Sterk in je werk bekend te maken bij iedereen die aan de slag wil met zijn of haar (toekomstige) loopbaan in zorg en welzijn.

Deel dit nieuwsbericht in je omgeving én met je werkgever om het project bekendheid te geven.

Interesse in de gratis loopbaancoaching van Sterk in je werk, zorg voor jezelf?

Ga naar de dienstenpagina en meld je aan!