Samen sta je sterker

Gratis een luisterend oor voor iedereen die werkt in zorg en welzijn

Werk je in de zorg en is er eigenlijk nauwelijks tijd om te verwerken wat je meemaakt door het coronavirus? Wij bieden een luisterend oor. Voor iedereen die met een nóg grotere werkdruk in de zorg te maken heeft (gehad) door het coronavirus. Of je nu werkt in een verpleeghuis of het ziekenhuis. Of in welke zorginstelling dan ook. Meld je aan, dan brengen wij je in contact met een coach. Je hoeft er niets voor te betalen.

Zorg voor de zorg - wie let er op jou?

Je zorghart klopt nog sneller dan normaal. De coronacrisis grijpt je aan. Je doet wat je kan. Draait extra diensten - ook als je eigenlijk helemaal op bent. Er is weinig tijd om te verwerken wat je meemaakt. Misschien is de balans tussen werk en privé even helemaal zoek. Heb je behoefte er met iemand over te praten? Onze coaches hebben zorg voor de zorg en bieden gratis een luisterend oor. Omdat zorgen voor jezelf óók belangrijk is. Jij bent er voor anderen, wij zijn er voor jou.

Met welke coaches we werken

We werken met professionele coaches die op vrijwillige basis helpen. De coaches luisteren en geven mentale ondersteuning. Of je nu veel nadenkt over de gebeurtenissen tijdens een dienst en zorgen hebt over de tijd die voor je ligt. Of te maken hebt met een hoge werkdruk in de zorg. We bieden een luisterend oor voor elke zorgprofessional die te maken heeft met de gevolgen van het coronavirus. Of je nu behoefte hebt aan één of meerdere gesprekken. Laagdrempelig en onafhankelijk. Jij hebt de regie.

Hoe het werkt

Iets voor jou? Als je het formulier invult, koppelen wij je aan een coach die bij je past. De coach belt je op om een afspraak te maken. Of om meteen te praten, net wat jij wilt. Kun je niet opnemen? Dan stuurt de coach een bericht met zijn of haar gegevens. Je kunt dan zelf contact opnemen wanneer het jou uitkomt. Zowel een gewoon telefoongesprek of een videogesprek is mogelijk.

Aarzel niet om je aan te melden als je twijfelt

Denk je dat jouw problemen of zorgen niet belangrijk genoeg zijn door wat je dagelijks ziet? We horen het vaak van medewerkers in de zorg. Maar ook jouw gezondheid is belangrijk. Zowel je fysieke als mentale. Onze coaches vinden het al knap als je de stap neemt om je aan te melden. Er is alle ruimte om je twijfels te bespreken. Kijk samen met je coach wat passend is.

Je hoeft geen lid van CNV te zijn of te worden om deel te nemen. Daar vinden we jouw gezondheid te belangrijk voor.

Waarom we het belangrijk vinden

CNV Zorg & Welzijn is de vakbond voor mensen die graag werken aan goede zorg. Om prettig te kunnen werken hebben zorgprofessionals een fijne werksfeer en voldoende groeimogelijkheden nodig. Het CNV staat naast mensen en wil dat samen voor elkaar krijgen. Daarom geven we mentale ondersteuning aan zorgprofessionals die daar behoefte aan hebben.

Ontstaan van het project

Het verbinden van coaches met zorg- en welzijnsprofessionals ontstond in 2020, vanuit het project ‘Sterk in je werk’ waarin RegioPlus en CNV Zorg & Welzijn samenwerken. Vanaf 1 januari 2021 valt het onder de vakbond. ‘Samen sta je sterker’ is voor alle medewerkers in zorg en welzijn, of je nu wel of geen lid bent van CNV. De doelstelling van ‘Samen sta je sterker’ is onafhankelijke, professionele mentale ondersteuning bieden aan zorg- en welzijnsmedewerkers tijdens de coronacrisis.

Wil je ook graag een luisterend oor?

Meld je aan voor een gratis persoonlijk coachingsgesprek met een dosis mentale steun.

  • Gratis mentale steun
  • Coaching voor wat jou momenteel bezighoudt
  • Geef jouw voorkeurstype coach aan

Veelgestelde vragen