Aanvullende loonsverhoging voor werknemers in de huisartsenzorg

De enorme inflatie en de sterk stijgende energiekosten raken veel Nederlanders in hun portemonnee. De overheid neemt maatregelen om de enorme inflatie en stijgende energiekosten tegen te gaan. Deze hebben alleen volgend jaar pas echt effect. CNV is samen met de andere bonden, vanaf oktober in gesprek gegaan met werkgevers om aan te dringen op een tussentijdse aanvullende loonafspraak. Dit heeft vorige week tot een resultaat geleid.

Intensieve gesprekken

Na een aantal intensieve gesprekken met de werkgevers zijn we gekomen tot een aanvullende loonsverhoging, bovenop de huidige afspraken. In de cao hadden we een loonsverhoging afgesproken van 2,6% per 1 mei 2023.

In plaats daarvan worden de lonen nu per 1 januari 2023 verhoogd met 4,35%. Hier zit die 2,6% in verwerkt. De afgesproken verhogingen van de eindejaarsuitkeringen blijven staan. De loonsverhoging is dus hoger dan eerder is afgesproken en gaat ook eerder in. Over de totale looptijd van de cao is de loonsverhoging dan ook 9,18%.

Nog niet eerder zijn de lonen tijdens de looptijd van deze cao aangepast en verhoogd. De huidige omstandigheden zijn ook bijzonder, dus vinden wij deze stap niet meer dan logisch.