Onderhandelaarsakkoord: Dertiende maand voor medewerkers huisartsenzorg

Onderhandelaars hebben een akkoord bereikt over de cao Huisartsenzorg. Onderdeel van de gemaakte afspraken zijn een salarisverhoging van 2-3% dit jaar, gevolgd door nog eens 2,6% volgend jaar. Daarnaast komt er een dertiende maand voor alle medewerkers. CNV Zorg & Welzijn is tevreden over het bereikte resultaat. Het woord is nu aan de leden.

De cao heeft een looptijd van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023. Op 1 mei krijgen werknemers tot en met schaal 9, 3% loonsverhoging, voor schaal 10 en hoger is dat 2%. Alle medewerkers krijgen 1% eindejaarsuitkering.

Per 1 mei 2023 komt er voor alle schalen nog eens 2,6% salarisverhoging bij, plus nog eens 0,83% eindejaarsuitkering. Daarmee wordt ook voor de medewerkers in de huisartsenzorg een volledige 13e maand bereikt.

Verder komt er een verhoging van de toeslag voor onregelmatig werken en een grotere bijdrage voor de kosten van herregistratie. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over meer scholing, invoering persoonlijk budget en herziening van de functiewaardering.

CNV Zorg & Welzijn is tevreden over het bereikte onderhandelaarsakkoord. Bestuurder Aaldert Mellema spreekt van een pakket met goede afspraken die in goed overleg tot stand zijn gekomen.

Leden van CNV Zorg & Welzijn kunnen de komende tijd hun stem laten horen over het resultaat. Zij worden hierover per e-mail geïnformeerd.