Zorg

Cao Kinderopvang

-
Nieuwe cao in onderhandeling
Hans de Jong
Onderhandelaar cao Kinderopvang

Werk je in een kindercentrum of peuterspeelzaal? Of ben je gastouder? Dan geldt de cao Kinderopvang voor jou. In de cao heeft CNV Zorg & Welzijn samen met betrokken partijen afspraken gemaakt over onder andere salaris, pensioen, werktijden, arbeidsomstandigheden, verlofregelingen en veilig en gezond werken.

Nieuwe cao Kinderopvang op 1 juli van kracht

De leden van CNV stemden in meerderheid vóór het cao eindbod . CNV was kritisch, omdat de werkdruk in de sector te hoog is. De werkdruk is met cao-afspraken echter onvoldoende op te lossen. CNV en enkele werkgeversorganisaties doen daarom een dringend beroep op het kabinet om snel te werken aan regels voor de kinderopvang die de werkdruk voor medewerkers aanmerkelijk verminderen.

Steeds meer eisen

Aan medewerkers in de kinderopvang worden steeds meer eisen gesteld, vooral in werkzaamheden buiten de groepen kinderen, terwijl daarvoor geen uren worden gefinancierd. Werkzaamheden zoals rapportages en contact houden met ouders moeten niet langer in de tijd worden geperst dat medewerkers met de kinderen bezig zijn.

Cao vanaf 1 juli 2021

De nieuwe cao is geldig vanaf 1 juli 2021 – wat tot resultaat heeft dat alle medewerkers in de branche snel de loonsverhogingen ontvangen. De salarissen stijgen de komende 18 maanden met 3%. Daarbovenop komt de eenmalige uitkering van 0,5% in september. De eerste loonsverhoging komt al in juli.

Details staan in de nieuwsbrief

Alle details over de afspraken staan in de nieuwsbrief die aan de leden van CNV is gestuurd.

Heb je hierover vragen? Neem dan via mail contact op met cao-onderhandelaar Hans de Jong.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Hans de Jong
Onderhandelaar cao Kinderopvang
Telefoon
06 20 05 18 42

Downloads

Download jouw cao

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

  • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
  • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
  • Stem mee met ledenpeilingen