Beroepscode Kinderopvang herzien

De Beroepscode Kinderopvang wordt herzien. Een werkgroep van vertegenwoordigers van cao-partijen, waaronder CNV Zorg & Welzijn, gaat hier in het najaar mee aan de slag. Afspraken hierover zijn al eerder gemaakt in de Cao Kinderopvang 2020-2021.

De Beroepscode Kinderopvang is de toetssteen voor pedagogisch medewerkers: doen we nog de goede dingen en doen we die goed? De waarden en normen in deze beroepscode zijn voor en door pedagogisch medewerkers beschreven. Het is een leidraad: het geeft richting aan het handelen van pedagogisch medewerkers. Tegelijkertijd verbindt de beroepscode hen: zij delen de beschreven waarden en normen met elkaar. Hiermee draagt de beroepscode bij aan het versterken van de positionering en het bewaken van de kwaliteit van het werk van pedagogisch medewerkers.

Denk mee over beroepscode

De beroepscode is van pedagogisch medewerkers. Daarom gaat er een oproep naar kinderopvangorganisaties en pedagogisch medewerkers om mee te werken aan de nieuwe beroepscode. Het gaat dan om vragen als: Zijn de huidige artikelen nog actueel? Ontbreken er onderwerpen? Hebben we nieuwe voorbeelden bij de verschillende onderwerpen?

Januari 2023 is de nieuwe Beroepscode Kinderopvang beschikbaar. Let voor meer informatie op onze website, nieuwsbrief en social media.