Gratis gastlessen voor studenten en starters

Weten jouw studenten waar ze recht op hebben in een stage of baan?

Ben je bijna afgestudeerd en weet je niet precies wat je kan verwachten van het werkveld? Ga je binnenkort stage lopen? En hoe pak je solliciteren het beste aan? Wij geven het antwoord tijdens onze gratis gastlessen op maat. Geschikt voor opleidingen in de sector Onderwijs en de sector Zorg & Welzijn. Ons doel is om je met een fijn gevoel het werkveld in te laten gaan.

Vragen over gastlessen

Stuur een e-mail naar gastles@cnv.nl

Onze verschillende gastlessen

CNV Onderwijs en CNV Zorg en Welzijn bieden drie verschillende soorten lessen aan. Gastlessen ‘Als werknemer in je recht’, gastlessen ‘Als stagiair in je recht’ en sollicitatieworkshops. Deze worden altijd op maat gemaakt, zodat de gastles aansluit op de opleiding en de doelgroep. Hier lees je verderop op de pagina meer over.

Overzicht gastlessen

Wil jij een gastles van ons?

Ben je geïnteresseerd in een gastles van ons? Laat het ons weten, wij komen graag langs.

  • Gratis gastlessen
  • Voor het onderwijs + zorg & welzijn
  • Handig op maat gemaakt

Gastlessen op maat gemaakt

Elke opleiding stroomt uit naar een ander werkveld met zijn eigen cao. Daarom maken we onze gastlessen altijd op maat, zodat we zeker weten dat de antwoorden die wij geven passen bij de vragen die jullie hebben. Bij de lerarenopleiding Frans gaat het bijvoorbeeld over de cao Voortgezet Onderwijs, terwijl we bij een gastles op de pabo de cao Primair Onderwijs uitleggen.

Bij het maken van de gastles, houden we altijd rekening met de volgende elementen:

  • Opleiding: leerlingen van de pabo hebben andere vragen dan leerlingen op het mbo Verzorgende IG. We houden bij elke opleiding rekening met de cao waar de leerlingen mee te maken krijgen.
  • Doelgroep: Zit de klas in het laatste jaar van de opleiding, of in het voorlaatste jaar? Ben je BOL’er of BBL’er? En is het een groep voltijdstudenten of studeert deze groep deeltijd als zijinstromer? We passen ons praatje hierop aan.
  • Tijd: hoe lang willen jullie dat de gastles duurt? Dit bepaalt hoeveel onderwerpen wij met jullie kunnen bespreken.
  • Vorm: willen jullie een workshop, een lezing of een college? In overleg is er veel mogelijk.
  • Onderwerp: het kan zijn dat jullie specifiek de nadruk op een bepaald onderwerp willen leggen, corona bijvoorbeeld. Dat kan! Geef dit bij ons aan, dan kunnen we ons erop voorbereiden en er extra aandacht aan besteden tijdens de gastles.

Verzorgen jullie een stage- of banenmarkt? Ook dan kunnen wij als CNV Onderwijs een bijdrage leveren. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze gastlessen op maat.

Wie geven de gastlessen?

Onze ervaren docent Azize geeft de gratis gastlessen door het hele land. Online, en hopelijk snel weer op locatie. Azize is consulent bij het CNV en weet alles over de cao’s in de sectoren Onderwijs en Zorg & Welzijn. Ze is getraind om gastlessen en workshops te geven en weet passende voorbeelden uit het werkveld. Geen vraag is haar te veel!