Cao ziekenhuizen: Laat ons weten wat jij vindt!

Wie bepaalt hoe hoog jouw salarisverhoging is volgend jaar? En bepaalt je leidinggevende of je verlof mag opnemen, of jij? Afspraken hierover worden gemaakt door vakbonden en werkgevers: in de cao Ziekenhuizen. Wist je dat elke werknemer mee kan praten over deze cao?


In de cao gaat het over salarisverhogingen, werktijden, vergoedingen voor onregelmatig werken, verlof, scholing en ontwikkeling. Allemaal onderwerpen die ook voor jongere werknemers van belang zijn. Daarom willen wij ook jonge werknemers goed betrekken bij de afspraken.

In de eerste helft van 2021 praten we over een nieuwe cao voor het ziekenhuispersoneel. Voordien gaan we met medewerkers in gesprek over de punten die zij graag geregeld zien. CNV zoekt deze keer specifiek de inbreng van de jongeren op. We willen horen wat jullie belangrijk vinden en leren hoe we jongeren voortaan meer kunnen betrekken.

 

Wil jij meedoen? Dat kan!


Als je al wat weet van de cao en/of de arbeidsvoorwaarden, is dat mooi meegenomen, maar dat is geen vereiste. Je hoeft ook geen lid te zijn of te worden van het CNV, maar het mag natuurlijk wel.
Je kunt ons helpen door een enquête in te vullen en misschien een keer deel te nemen aan een digitale bijeenkomst waarin we met een groepje jongeren uit de sector en de onderhandelaars van het CNV van gedachten gaan wisselen over de cao. Het kost je maximaal 1,5 tot 2 uur in totaal.

Als je dan enthousiast bent en nog meer wilt doen, dan kun je bijvoorbeeld meedoen in onze klankbordgroep, meedenken hoe we meer jongeren kunnen bereiken etc. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hieraan besteedt.