CNV boos weggelopen uit cao-overleg apotheken

CNV is tijdens een overleg tussen de vakbonden met de werkgevers van apotheken weggelopen. De werkgevers toonden nauwelijks begrip en gaven geen krimp. CNV ziet daarom actievoeren nog als enige mogelijkheid om tot een goede cao te komen.

Cao-onderhandelaar Albert Spieseke heeft tijdens het overleg nadrukkelijk naar voren gebracht dat de apotheekmedewerkers zich al jaren niet gewaardeerd voelen en dat dit al de zoveelste uiting is van hun ongenoegen. De suggestie van het CNV om het voorstel van de apotheekmedewerkers daarom nogmaals te overwegen, werd botweg met ‘nee’ beantwoord.

Laatste druppel

Na de valse start van het overleg tussen de vakbonden en de werkgevers, verslechterde sfeer bij de agendapunt om de arbeidsvoorwaarden te regelen voor apotheekmedewerkers die werkzaam zijn bij een gezondheidscentrum. Het gaat hierbij om een paar honderd werknemers van wie het salaris en de andere arbeidsvoorwaarden al een paar jaar bevroren zijn na het opheffen van de cao Gezondheidscentra. CNV wil deze werknemers zo snel mogelijk overbrengen naar de cao Apotheken. Werkgever ASKA gaf aan pas over twee maanden met een standpunt te komen. Dit was voor ons de laatste druppel, waarop CNV het overleg besloot te verlaten.

Laatste updates

Het CNV ziet geen andere mogelijkheid dan actievoeren. Houd onze cao-pagina in de gaten voor meer informatie over onze acties.

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24,- voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit