Onderhandelingsresultaat bereikt cao Kraamzorg 2022-2023

Er is een onderhandelingsresultaat bereikt over de nieuwe cao Kraamzorg. De cao heeft een looptijd van 1 januari 2022 tot 1 juli 2023 en wordt neutraal voorgelegd aan onze leden.

De belangrijkste afspraken

Al sinds maart zijn we met Bo Geboortezorg en de andere vakbonden in gesprek over een nieuwe cao Kraamzorg. Het was een langdurig en soms moeizaam proces met veel onderhandelingen. In deze tijd van inflatie en arbeidsmarktproblemen is het van belang voor de medewerkers en sector Kraamzorg dat er een resultaat is bereikt. Daarin staan onder andere de volgende afspraken:

  • Looptijd 1 januari 2022 tot 1 juli 2023
  • Structurele loonsverhoging van 3 procent per 1 maart 2022 en 2 procent per 1 februari 2023.
  • Reiskostenvergoeding van € 0,21 per km vanaf 1 januari 2023 en voor de kraamverzorgende die ver rijden ontvangen na 23 kilometer € 0,26 per km.
  • Extra periodiek aan het einde van de schalen 35 tot en met 50.
  • Wachtdienstvergoeding verhoogd naar 150 procent als de kraamverzorgende niet wordt opgeroepen.

Tijdens de looptijd van de cao wordt ook onderzocht hoe de organisatie van wachtdienst optimaal vorm kan krijgen, zodat er een beter werk-privébalans ontstaat bij de kraamverzorgenden.

Nieuwe Cao-Kraamzorg hard nodig

In deze bizarre tijden kunnen we met een nieuwe Cao Kraamzorg de koopkracht niet geheel repareren. Maar de hoge inflatie geeft nu wel extra noodzaak tot salarisverbetering. Wij hebben grote zorgen over het behoud en de instroom van werknemers in de kraamzorg en voor de continuïteit van de dienstverlening. Een nieuwe Cao-Kraamzorg is daarom hard nodig.

Leden kunnen stemmen

Ondanks dat het een langdurig en moeizaam proces was met veel onderhandelingen, hebben we voor nu het uiterste bereikt. We leggen daarom het onderhandelingsresultaat neutraal voor aan onze leden. Zij ontvangen volgende week bericht over hoe ze kunnen stemmen op dit resultaat. Onze leden hebben altijd het laatste woord. Wil jij ook je stem laten horen? Sluit je dan ook aan en stem mee!

Laat je stem horen en word ook lid!

Samen staan we sterker.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Ondersteuning van onze juristen als het tegenzit