CNV LeiderschapsLab

Optimaliseer je groei als (aankomend) leidinggevende in het onderwijs met het CNV LeiderschapsLab!

Bekijk onze digitale brochure!

Het CNV LeiderschapsLab

In de dynamische wereld van het onderwijs begrijpen wij dat persoonlijke ontwikkeling op de achtergrond raakt. Het jongleren met verantwoordelijkheden van een leidinggevende vraagt al genoeg tijd en energie.

CNV Onderwijs biedt de oplossing: het LeiderschapsLab, een gratis en flexibel programma ontworpen om (aankomende) leidinggevenden te ondersteunen in hun professionele groei met focus op innovatie, AI, leiderschap, eigentijdse HRM-thema’s, en verandermanagement. 

Je deelname is gratis én je hoeft geen lid te zijn of te worden van CNV. 

CNV Onderwijs, AOb en Schoolleiders VO - de sociale partners in het voortgezet onderwijs - zijn samen aan de slag om schoolleiders, van teamleider tot rector, in het VO te versterken. Voor deze programma's ontvangen we een subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Ons aanbod

We bieden 3 soorten trainingen: de AI academy, Innovatief leiderschap en Dienend leiderschap. Daarnaast bieden we loopbaanondersteuning.

AI Academy

Hoe maak jij gebruik van AI in je organisatie? In de CNV AI Academy leer je alles over AI voor het onderwijs. We beginnen sterk met een kick-off op locatie waar je samen met AI experts de basis behandelt. Na de kick-off heb je de eerste leerlijn voltooid en kan jij jouw kennis verbreden met één van de trainingen in de online academy. Dit doe jij op je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt.

Innovatief leiderschap

De wereld van het onderwijs staat voor uitdagingen en veranderingen die vragen om een creatieve benadering. Een toekomstbestendige school vereist strategisch en innovatief leiderschap. De training innovatief leiderschap is een vierdaagse training gericht op het voortgezet onderwijs.

Dienend leiderschap

Tijdens deze tweedaagse training ga je nadenken over het hart van leiderschap, een persoonlijke visie op leiderschap ontwikkelen en het situationeel leiderschapsmodel direct praktisch maken.

Loopbaanondersteuning

Het CNV LeiderschapsLab biedt persoonlijke loopbaanontwikkeling.

Volg webinars in je eigen tijd

Speciaal voor de (aspirant) schoolleiders die het LeiderschapsLab volgen is CNV gestart met een serie webinars. Deze opnames kun je bekijken wanneer het jou uitkomt. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Passend onderwijs met expert 'Juf Sofie' van de Waart 
  • Rouw op de werkvloer, meer kennis en inzicht om je teamleden bij te staan met Anneke Scheurink 
  • Aandacht voor de overgang met Anneke Scheurink 
  • Agressievermindering en preventie op school en in de klas met Caroline Koetsenruijter  
  • Van druk naar geluk voor minder werkdruk voor jezelf en je team met Annemieke Schoemaker
  • Meer weten over je cao vo met Geert Jan Renkema en Gerlinde Michels
  • Meer tijd met timemanagement met Annemieke Schoemaker 
  • Sociale veiligheid voor iedereen met dr. Kim Loyens 

Het CNV LeiderschapsLab is ook iets voor jou als...

Je aspirant schoolleider bent

Zie jij een carrière als schoolleider wel zitten? Voel je aangesproken! Het LeiderschapsLab is voor iedereen in het onderwijs met een leidinggevende functie, ook voor de aspirerende schoolleider!

Je géén lid bent van CNV

Geen lid van CNV? Geen probleem. Wij bieden het CNV Leiderschapslab ook aan voor niet-leden.

Je flexibel wilt zijn

Zie je het hele pakket (nog) niet zitten? Helemaal goed. Je kan je voor alles los aanmelden. We raden je vooral aan om je e-mail bij ons achter te laten, zodat je op de hoogte blijft.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen binnen het CNV LeiderschapsLab? Laat dan bij ons je e-mailadres achter.