Een betere toekomst voor jou én een ander

Samen staan we sterker. Dat is waar wij als vakbond voor staan. Wat het concreet voor jou betekent? Wij zijn er voor je als je juridische vragen hebt over je contract. Of als het even tegenzit op je werk en er iets gebeurt waar je hulp bij nodig hebt. Lees meer over de voordelen en ontdek waarom jij onmisbaar bent als lid van de vakbond.

Waar CNV Connectief voor staat

CNV Connectief is dé vakbond voor mensen in de publieke sector: het onderwijs, de overheid, de publieke diensten en zorg & welzijn. Of je nu in loondienst werkt of zzp’er bent, met pensioen gaat of even geen baan hebt. Saamhorigheid vinden we erg belangrijk. Omdat jij er in de publieke sector voor anderen bent, zijn wij als CNV Connectief er voor jou. Met het werk van onze vakbond hoeft niemand aan de kant te staan. Hoe meer leden, hoe meer we kunnen bereiken tijdens cao-onderhandelingen. Word daarom lid! Bovendien profiteer je met een CNV-lidmaatschap van allerlei voordelen.

De voordelen van een lidmaatschap

Jouw lidmaatschapstarief (per maand)

Wat je maandelijks voor je lidmaatschap betaalt, hangt af van je functie en salaris. Zo kun je óók van onze vakbondsvoordelen profiteren als je een lager inkomen hebt. Bovendien kun je als (werkend) lid meestal een deel van je betaalde contributie terugkrijgen via je werkgever. Dit voordeel kan oplopen tot zo'n € 78,- per jaar. Meer weten over de contributieteruggave? Kijk bij de veelgestelde vragen onderaan deze pagina. Voor studenten is het lidmaatschap gratis.

Contributie in het onderwijs

 • (Zelfstandige) Onderwijsgevenden € 17,50
 • Invallers € 12,95
 • Jongeren t/m 26 jaar € 12,95
 • OOP vanaf schaal 9 € 17,50
 • OOP t/m schaal 8 € 12,95
 • (Zelfstandige) Schoolleiders € 28,50

Contributie in overige sectoren

 • Werkenden - meer dan het minimumloon € 17,50
 • Werkenden - minder dan het minimumloon € 12,95
 • werkenden - minder dan de helft van het minimumloon € 9,95
 • ZZP'ers € 17,50

Contributie voor studenten en (tijdelijk) niet-werkenden

 • Studenten € 0*
 • (Tijdelijk) Niet werkzaam € 9,95**
 • (Vroeg) Pensioen € 9,95

* Voor studenten geldt een eenmalige afschrijving van € 0,01. Als student heb je recht op minimaal 12 maanden gratis lidmaatschap. Na het afstuderen ga je als (student)lid met ingang van 1 februari over op een betaald lidmaatschap. Bij deze overgang naar het betaalde lidmaatschap kun je voor één jaar gebruik maken van het overgangstarief van € 5,- per maand.

** Dit tarief geldt niet voor leden die nog gedeeltelijk salaris ontvangen.

Check je gegevens

Het is belangrijk dat wij over jouw juiste (contact)gegevens beschikken, zodat je de juiste contributie betaalt. Daardoor kunnen wij je (ook rechtsgeldig) de juiste dienstverlening bieden. Controleer daarom je gegevens en geef wijzigingen aan ons door via mijn.cnvconnectief.nl of onze ledenservice.

Laat je stem horen en word ook lid!

Samen staan we sterker.

 • Betere arbeidsvoorwaarden
 • Hulp bij professionele ontwikkeling
 • Ondersteuning van onze juristen als het tegenzit

Kies jouw welkomstcadeau!

Als kersvers lid ontvang je een cadeaubon naar keuze. Welk welkomstgeschenk kies jij?

Bol.com bon t.w.v. € 25,-

Met een bol.com cadeaubon kies je niet uit één, maar uit miljoenen cadeaus.

Huis & Tuin bon t.w.v. € 25,-

Deze unieke cadeaukaart is te besteden bij meer dan 2.500 woonwinkels en tuincentra in heel Nederland. Van de nieuwste meubels en meest trendy woonaccessoires, tot praktisch klusmateriaal, prachtige planten en bloemen.

Een boekenbon t.w.v. € 25,-

Met de Nederlandse Boekenbon krijg je een wereld aan boeken cadeau!

Wij willen jou in staat stellen om met hart en ziel je werk te doen. Door te zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden. Zoals we al meer dan 100 jaar doen.

Meld je aan als vrijwilliger

Als lid kun je je ook inzetten als vrijwilliger. Dat kan op veel manieren. Bijvoorbeeld door het organiseren van (online) bijeenkomsten en een actief netwerk van collega’s te onderhouden.

Wat het je oplevert? Nieuwe ervaringen, een netwerk en verruiming van je blikveld. En daarmee een leuke aanvulling op je eigen werk of loopbaan.

Veelgestelde vragen