Jouw loopbaan

Wat je moet weten over het Van Werk Naar Werk-beleid (VWNW-beleid)

Werk je in de sector Rijk en vindt er een reorganisatie plaats? En is dit van invloed op je eigen baan? Dat kan nieuwe kansen bieden, maar ook vervelend zijn. In het Van Werk Naar Werk-beleid staan afspraken over de begeleiding naar ander werk als je organisatie verandert. Als CNV hebben we ons hier hard voor gemaakt. Het VWNW-beleid geldt sinds 1 januari 2020.

Wat het Van Werk Naar Werk-beleid precies is

Een verandering in de organisatiestructuur heet een reorganisatie. Heeft de reorganisatie gevolgen voor je eigen functie? Het kan zijn dat er overtolligheid ontstaat. Dat betekent dat je niet geplaatst kan worden in een functie in de nieuwe organisatie. In het Van Werk Naar Werk-beleid voor overheidsorganisaties staan afspraken over de begeleiding naar ander werk. Zo houd je zicht op een baan.

Wanneer het VWNW-beleid van toepassing is

Het VWNW-beleid is van toepassing bij (dreigende) boventalligheid. Het doel van het beleid is om jou ander werk te geven. In het VWNW-beleid staan hier regels over. Ook staat erin dat je werkgever moet overleggen met de vakbonden zoals het CNV, en de ondernemingsraad.

Het verschil tussen vrijwillige en verplichte kandidaten

Bij de begeleiding naar ander werk maakt het Van Werk Naar Werk-plan onderscheid tussen vrijwillige en verplichte kandidaten. In de voorbereidende fase heb je als vrijwillige kandidaat veertien dagen de tijd om aan je leidinggevende te laten weten of je het VWNW-plan wilt uitvoeren. Ben je verplicht VWNW-kandidaat? Dan moet je je houden aan het plan.

Hoe het onderscheid tussen kandidaten gemaakt wordt

Je bent vrijwillig VWNW-kandidaat als je in de voorbereidende fase onderdeel uitmaakt van een aangewezen groep. En ervoor kiest het plan uit te voeren.

Je bent verplicht VWNW-kandidaat:

  • Als je geen functie meer hebt omdat je overtollig bent of de functie niet meer bestaat.
  • Als je geen functie meer hebt omdat je binnen een groep van uitwisselbare functies overtollig bent. Als je je functie niet meer kan uitoefenen omdat je van mening bent dat dit niet meer mogelijk is. Bijvoorbeeld door een langere reistijd na verhuizing van je werkgever. Je werkgever moet het daar mee eens zijn en rekening houden met je privé-situatie.

Het Van Werk Naar Werk-beleid en de nieuwe rechtspositie Wnra

Door de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) hebben ambtenaren een nieuwe rechtspositie. Op deze informatiepagina lees je meer over wat de nieuwe rechtspositie betekent voor de uitvoering van het VWNW-beleid.

Meer weten over het VWNW-beleid

Een reorganisatie kan zorgen voor een onzekere tijd. Dat snappen we. Heb je als CNV-lid vragen of behoefte aan persoonlijk advies? We staan voor je klaar. Nog geen lid? Misschien is het een mooi moment om je aan te melden. Je bent van harte welkom.

Meer weten over wat er in jouw sector speelt?

Laat je stem horen en word ook lid!

Samen staan we sterker.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Ondersteuning van onze juristen als het tegenzit