Starten in het onderwijs

Leraar zijn is een prachtig vak, daarom heb je ervoor gekozen. Maar als startende leerkracht komt er veel op je af: de organisatie leren kennen, jezelf profileren als leerkracht en dan ook nog een privéleven onderhouden. Hoe doe je dat?

Starten met CNV Naast je

Het is niet gek dat je met allerlei vragen zit, of dat je niet alles overziet. Wij kunnen je daarbij helpen. We ondersteunen en adviseren jou graag in je loopbaan bij alle vragen die je tegenkomt. Want, weet jij precies waar je recht op hebt tijdens jouw stage? Hoe je je het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek? En weet jij precies hoe jouw contract of loonstrook in elkaar steekt? Wij weten wat jouw rechten en plichten zijn wanneer je als starter op zoek bent naar, of net begonnen bent met een baan in het onderwijs.

Leestips

Wil je meer handvatten voor je groei, loopbaanadvies of ben je benieuwd hoe je jouw werkgeluk vergroot? Check onderstaande (lees)tips en ontdek enkele van vele manieren waarop CNV je kan bijstaan in deze fase van je carrière.

Geef als startende leraar aan dat je goede begeleiding wil. Zeker als je fulltime gaat werken. Want dan komt er zoveel op je af. Ook al heb je met stages veel ervaring opgedaan. Zoek eventueel een leraar waarmee je een goede klik hebt. Om zorgen te delen en dingen te bespreken die je lastig vindt. Oudere leraren hebben heel veel kennis en ervaring om van te leren.
Anke Wijnen, lerares groep 6 en 7, Kindcentrum Puur Sang, Mierlo

Benieuwd wat CNV doet in jouw vakgebied?

Ontvang maandelijks het laatste nieuws over werk en inkomen per e-mail.

  • Specialistische kennis
  • Updates rondom jouw cao
  • Altijd de laatste actualiteiten