Voordelen voor senioren

CNV is er ook voor senioren. Zo kun je bij ons terecht voor juridische ondersteuning bij bijvoorbeeld pensioenzaken of bij geschillen over huurverhoging, dienstverlening of consumentenaankopen. Ook kun je hulp krijgen bij je belastingaangifte of het doen van een Wmo-aanvraag.

Startcongres CNV 2024

Op 14 juni organiseert CNV het startcongres voor leden en relaties. Het is een vol programma met interessante sprekers, zoals Jan Peter Balkenende en Karien van Gennip. Ook wordt er gedebatteerd over de visie van het CNV. Meld je nu aan!

Bekijk meer info over het startcongres

Rechtshulp

Als lid van CNV heb je ook als gepensioneerde direct en onbeperkt recht op juridische hulp. Bijvoorbeeld bij een geschil met een pensioenuitkeringsinstantie. Maar ook bij privékwesties zoals een verkeerd geleverd product, een geschil in het verkeer of een medische fout. Onze gespecialiseerde juristen staan klaar met advies en begeleiding. Er is geen wachttijd en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Advies en hulp rond Wmo

De gemeente regelt veel zorgtaken voor ouderen via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Denk aan hulp om thuis te blijven wonen of aan dagbesteding. Wil je aanspraak maken op zorgtaken, dan is een zogenaamd keukentafelgesprek met jouw gemeente een vereiste. Een CNV Vertrouwenspersoon helpt je (gratis) dat gesprek voor te bereiden en biedt ondersteuning tijdens het gesprek. Dat kan belangrijk zijn; de uitkomst bepaalt namelijk welke zorg je via de gemeente krijgt.

Alles over pensioen en AOW

In onze kennisbank vind je in het thema Pensioen en AOW informatie over allerlei onderwerpen, zoals doorwerken na je pensioen, nabestaandenpensioen en het nieuwe pensioenstelsel.

Lees meer over jouw pensioen

Gratis advies en informatie

Heb je vragen over AOW of je pensioen? Bijvoorbeeld over de hoogte van je pensioenuitkering, over indexatie van je pensioen of over het recht op een oud pensioen? Wij geven uitleg en zo nodig gespecialiseerde rechtshulp bij pensioenkwesties, ook als je al met pensioen bent. Onze deskundigen staan vijf dagen in de week klaar met advies, informatie en hulp. Ook bij vragen over werken na je 67ste of voor uitzoekwerk bij kwesties rond een voormalig dienstverband.

Belastinghulp

Je kunt het hele jaar door een beroep doen op CNV Belastingservice voor onder andere:

  • de jaarlijkse aangifte
  • vragen over huur- of zorgtoeslag
  • het aanvragen van een voorlopige teruggaaf

Voor vragen of een afspraak, bel CNV Belastingservice: 030 75 11 007.

Heb je onze flyer over de voordelen voor senioren al gelezen?

Als senior kunt u gebruik maak van vele voordelen.

Download de flyer

Invloed op de vereniging

Met jarenlange ervaring als werknemer ben je belangrijk voor de vakbond. We horen jouw mening graag. Via de sectorgroep Senioren kun je meepraten en -denken over koers en beleid van de vakbond. Wonen, inkomen en zorg: de sectorgroep Senioren maakt zich hard voor onderwerpen die ouderen bezighouden. Want senioren zijn belangrijk voor CNV.

Seniorenkrant

Je ontvangt naast het ledenmagazine ook twee keer per jaar de Seniorenkrant van het CNV. Daarin staan tips en informatie die speciaal voor senioren belangrijk zijn of leuk om te weten.

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24,- voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit