Hulp bij belastingaangifte met CNV Belastingservice

BelastingserviceIn verband met de ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus Covid-19, zijn veel belastingzittingen afgelast. Voor de hulp bij uw aangifte wordt momenteel per regio bekeken op welke wijze en in welke vorm hulp geboden wordt voor het doen van aangifte. Had u al een afspraak, dan blijft deze staan en wordt er contact met u opgenomen. We streven ernaar u voor 1 september aanstaande te helpen met de aangifte.

 

 

Had u nog geen afspraak en wilt u alsnog hulp bij uw aangifte, belt u dan met CNV Info 030 – 751 10 50.

Automatisch uitstel aanvragen

De Belastingdienst komt particulieren tegemoet die hulp bij hun aangifte inkomstenbelasting krijgen, door ze automatisch uitstel te geven tot 1 september 2020. Daarvoor moet u al wel een DigiD-machtigingscode aangevraagd hebben. Voor meer informatie kunt u bellen met 030 - 751 10 50.

Nazorg belastingen het hele jaar door

Nadat u aangifte hebt gedaan, krijgt u direct een definitieve aanslag, een voorlopige aanslag of een brief omdat u meer informatie moet overleggen. In de aanslag van de Belastingdienst staat hoeveel belasting u terugkrijgt of moet betalen. Mocht hier een groot verschil in zitten of krijgt u vragen van de Belastingdienst, neemt u dan direct (maar altijd binnen 6 weken na dagtekening van de aanslag of de brief) contact met ons op via 030 - 751 1050. Wij zorgen er dan voor dat u snel en kosteloos wordt geholpen. CNV Belastingservice controleert uw aangifte en helpt u - indien nodig - verder.

Het kan incidenteel voorkomen dat de aanslag afwijkt van wat tijdens de zitting is berekend. Ons dringende advies is om bij een teruggave de gelden apart te zetten, totdat de definitieve aanslag binnen is. Het kan voorkomen dat u de teruggave moet terugstorten (met heffingsrente). De Belastingdienst geeft daarvoor altijd een reden op.

Machtigingscodes

Het CNV heeft uw machtigingscode nodig om uw IB-aangifte in te vullen. Die heeft u medio februari per post van de Belastingdienst ontvangen. Ook heeft het CNV eventueel een tweede machtigingscode nodig om uw aanvraag/verandering Toeslagen in te vullen. Heeft u deze codes niet, vraagt u deze dan aan. Er zijn twee verschillende manieren waarop u de machtigingscodes kunt aanvragen bij de Belastingdienst.

 1. U beschikt over een DigiD-code, neem die voor de zekerheid ook mee. Om een machtigingscode aan te vragen logt u in op machtigen.digid.nl. Na inloggen klikt u op ‘machtiging aanvragen’ en volgt u de verdere instructies. De code is direct beschikbaar. Komt u er niet uit, neem dan contact op met de DigiD helpdesk: www.digid.nl/contact
 2. U kunt bellen naar het telefoonnummer 088 - 123 65 55, op werkdagen van 8.00 - 22.00 uur, geef uw bsn-nummer door en vraag een machtigingscode aan.

LET OP: Het duurt circa 5 werkdagen voordat u de machtigingscode thuis per post ontvangt. Wees dus op tijd met de aanvraag. Wanneer u ook een afspraak voor uw partner maakt, dan heeft deze een eigen machtigingscode nodig. Zonder die machtigingscodes kunnen wij uw aangiften en aanvragen niet invullen.

Tarieven belastingservice 2020

 • Aangifte 1 persoon
  Kosten leden: €10
  Niet-leden: €57

 

 • Fiscaal partner aangifte
  Kosten leden: €14
  Niet-leden: €85 (voor u en uw partner)

 

 • 1 voorlopige aangifte (VA)
  Kosten leden: €3
  Kosten Niet-leden: € 10

 

 • Huur- en zorgtoeslag
  Kosten leden: gratis
  Kosten Niet-leden: € 10

 

 • CNV USB-stick
  Kosten leden en niet-leden:
 € 3Voor leden met een (gezamenlijk) inkomen op of onder bijstandsniveau is deze service gratis.

Kosten bij middeling

Middeling is gratis als de aangiften, waar de middeling betrekking op heeft, door het CNV is ingevuld. Zo niet, dan betaalt een lid €10,- en een niet-lid €57.

Op de zitting of bij de afspraakbevestiging krijgen niet-leden een aanmeldingskaart voor het CNV-lidmaatschap. Als zij deze invullen en inleveren op de zitting, kunnen zij meteen profiteren van het lage ledentarief.

Zorg- en huurtoeslag

CNV Belastingservice helpt u als lid kosteloos met het aanvragen en wijzigen van uw zorg/huurtoeslag. Veelal gebeurt dit direct op de zittingen. Indien nodig wordt er een nieuwe afspraak met u gemaakt. Heeft u in 2018 en 2019 zorg- en/of huurtoeslag ontvangen, neemt u dan deze beschikkingen mee naar de zitting. Vergeet niet hiervoor uw aparte machtigingscode aan te vragen (zie hierboven).

CNV belastingservice het hele jaar door

Heeft u vragen over de fiscale gevolgen van veranderingen in uw leven (denk aan: eerste baan, samenwonen, aan- en/of verkoop woning, huwelijk, geboorte, kinderopvang, scheiding, overlijden etc), moet u uw toeslagen alsnog aanvragen of wijzigen*, alsnog aangifte doen of een VA aanvragen?
Aarzel dan niet maar neem contact met ons op via telefoonnummer 030 - 751 1050. U kunt ook mailen.