Alles over jouw loopbaanontwikkeling

Je doet meestal niet je hele loopbaan hetzelfde werk voor dezelfde werkgever. Soms ga je op zoek naar wat anders. Bijvoorbeeld omdat je werk niet meer bij je past of omdat je contract niet is verlengd. Wij helpen je bij jouw persoonlijke ontwikkeling tijdens je loopbaan. Zo sta jij sterk in je schoenen op de arbeidsmarkt.

Wat is loopbaanontwikkeling?

Je loopbaan (ook wel je carrière) is het pad dat je bewandelt op de arbeidsmarkt. Het gaat over waar je werkt en welk werk je doet. Loopbaanontwikkeling gaat over hoe je jezelf ontwikkelt in je werk. Dit is belangrijk, want zo haal je het beste uit jezelf op de werkvloer. Hiervoor kijk je naar waar je goed in bent en naar wat je nog wil leren. Deze informatie komt van pas als je van bedrijf of functie wil wisselen. Maar ook als je beter wil worden in je huidige werk.

Stel je loopbaanontwikkeling steeds bij

Loopbaanontwikkeling is een plan dat je steeds bijstelt. Omdat niet alleen de arbeidsmarkt, maar ook jij verandert. Je ontwikkelt jezelf en ontdekt misschien andere interesses of talenten. Wil je optimaal gebruikmaken van je kwaliteiten op werk? Dan is het goed om jezelf te verdiepen in jouw loopbaanontwikkeling.

Vind jouw weg met een loopbaancoach

Ben je ontslagen of is je tijdelijke contract niet verlengd? Overweeg je een carrièreswitch? Of loop je vast in je huidige werk? Een loopbaancoach kan je hierin de weg wijzen.

Kom in contact met een loopbaancoach

Begin bij de basis: een loopbaan-apk

Een loopbaan-apk is het eerste en belangrijkste onderdeel van het loopbaanadviestraject. Een apk ken je misschien wel als keuring voor je auto waarbij een monteur alle onderdelen beoordeelt. Met een loopbaan-apk blik je ook terug op verschillende onderdelen. Alleen nu beoordeel je de onderdelen tijdens je loopbaan. Voor een loopbaan-apk geldt hetzelfde doel: zo goed mogelijk functioneren.

Aan de slag met jouw loopbaan-apk

Een loopbaan-apk begint bij wie je bent als persoon en als professional. Wat vind je nu écht belangrijk? Wat inspireert jou? En waar ben je goed in? Daarna kijk je naar wat je wilt bereiken en hoe je dat doet. Een loopbaancoach helpt je hierbij. Zo krijg je inzicht in hoe je jouw doelen behaalt. De loopbaancoaches van het CNV helpen je graag bij jouw loopbaanontwikkeling.

Hoe zoek je nieuw werk met een loopbaancoach?

Baan kwijtgeraakt of toe aan een nieuwe uitdaging? Of lukt werken niet meer goed door bijvoorbeeld een burn-out? Dan staan loopbaancoaches voor je klaar om je te helpen. Eerst kijkt de coach samen met jou naar je wensen en wat er mogelijk is. Ook krijg je tips voor het vinden van een nieuwe baan. Bijvoorbeeld hoe je vacatures zoekt en de juiste eruit pikt voor jezelf. Maar ook hoe je jezelf voorbereidt op een sollicitatiegesprek én hoe je hier beter in kunt worden. De coaches van het CNV helpen je hier graag bij. Zodat jij met vertrouwen de volgende stap kunt zetten.

Jezelf ontwikkelen met persoonlijk leerbudget

Wil je zelf ook een nieuw talent ontwikkelen of vaardigheid leren? Of beter worden in je vak? Dit kan met een leerrekening. Dit is een persoonlijke rekening waarop je werkgever geld stort om te besteden aan je ontwikkeling. Met de leerrekening bepaal jij welke cursus, training of opleiding je volgt. Zo heb je controle over je eigen ontwikkeling. Afspraken rondom dit budget vind je vaak in je cao.

Een leerrekening via James

Wil jij sterk staan op een arbeidsmarkt die constant verandert? Werk dan aan je ontwikkeling met de James Leerrekening, een initiatief van CNV.

Krijg leerbudget via de James Leerrekening

Waar helpt een leerambassadeur bij?

Een leerambassadeur is een collega die je vragen kunt stellen over je persoonlijke ontwikkeling. Deze persoon weet alles over opleidingsbudgetten en adviseert over opleidingen en coaching. Ook biedt een leerambassadeur een luisterend oor. Ze denken met je mee over jouw ontwikkeling op je werk en geven persoonlijk advies.

Telefonisch spreekuur

Iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur is er een telefonisch spreekuur (030 75 11 900), bedoeld om laagdrempelig een vraag te kunnen stellen over alles rondom werk. Wij kijken met je mee welke dienstverlening het beste bij jou aansluit. Meld je aan via Youfit@retail.

Veelgestelde vragen over loopbaanontwikkeling

Sluit je nu aan

Word vandaag nog lid van CNV. We helpen je met al je vragen over werk en inkomen. En komen op voor jouw belangen als werknemer. Samen staan we sterk.

  • Hulp bij je belastingaangiftes
  • Advies bij vragen over je werk en inkomen
  • Ondersteuning bij een arbeidsconflict