Hoe kan ik een deel van mijn contributie terugkrijgen?

Download je jaaropgave

Jaarlijks kun je als werkend CNV-lid minimaal € 79,- besparen op je vakbondscontributie. In veel cao's spreken we namelijk af dat jouw vakbondscontributie via jouw werkgever van de belasting kan worden afgetrokken. Met dit belastingvoordeel betaal je omgerekend per maand € 18,25 in plaats van € 29,- (alleen schoolleiders) of € 11,23 in plaats van € 17,85 of € 8,34 in plaats van € 13,25. Vanaf half september 2022 kun je een vakbondscontributiebrief verwachten. Wat je voor dit voordeel moet doen?

Stappenplan jaaropgave vakbondscontributie

  1. Zorg ervoor dat wij over je actuele gegevens beschikken. Controleer of wijzig je gegevens gemakkelijk zelf via mijn.cnv.nl. Lukt dit niet? Dan kun je je wijzigingen ook via het contactformulier doorgeven aan onze ledenservice.
  2. Wacht af of je in het najaar automatisch bericht van ons krijgt. Dit bericht krijg je als in jouw cao het belastingvoordeel geregeld is en dus op jou van toepassing is.
  3. Krijg je dit bericht? Download dan het aanvraagformulier “Contributieteruggave” op mijn.cnv.nl, print het uit en lever het vóór 1 oktober in bij je werkgever (deze datum verschilt per werkgever).
  4. Je werkgever is verplicht de verklaring in te nemen en voor uitbetaling te zorgen. Meestal verwerkt de werkgever dit met het laatste loon van het jaar of de eindejaarsuitkering.

Einde dienstverband of andere werkgever?

Verwacht je (bijvoorbeeld vanwege pensioen) te stoppen met werken of verander je binnenkort van werkgever? Dan kan dat gevolgen hebben voor het moment waarop je de contributieteruggave moet aanvragen. Neem in deze situatie contact op met onze ledenservice.

Hoe maak ik gebruik van dit voordeel?

Je kunt je contributiebrief downloaden via de mijn-omgeving of wachten tot je een mail ontvangt met een directe link.

  • Let op: vraag bij je werkgever na wanneer de brief ingeleverd moet zijn.

Veelgestelde vragen