Meepraten over jouw cao

2 weken onbetaald rouwverlof of 3 dagen betaald rouwverlof?

Sluit je aan

We staan naast je met jouw cao

De collectieve arbeidsovereenkomst (cao) is heel belangrijk. Ook voor jou, want de afspraken die daarin staan, zijn ook op jou van toepassing. De cao wordt, zoals de term al zegt, collectief afgesproken. Maar dat betekent niet dat jij er geen invloed op hebt. Ga in gesprek met ons, zodat wij betere afspraken kunnen maken voor jou en je collega’s. Word lid van CNV.

400 verschillende cao’s

Het hele jaar door maken we afspraken met werkgevers en werkgeversorganisaties. Bij elkaar sluiten we zo’n 400 cao’s af. Het onderhandelen voor nieuwe cao’s wordt gedaan door bestuurders. Zij zitten aan tafel met werkgevers en andere vakbonden. De onderhandelaars hebben uitgebreide kennis van jouw sector en komen op voor eerlijke afspraken op het gebied van werk en inkomen.

Praat mee

Afspraken over werktijden, vakantiedagen, overwerken en zwangerschaps- of ouderschapsverlof zijn onderdeel van de gesprekken die van grote invloed zijn op jouw werk en privéleven. Vind jij het belangrijk om mee te praten over de cao in jouw branche? Dan ben je bij CNV aan het goede adres. Jij bepaalt namelijk wat de uitgangspunten zijn voor cao- onderhandelingen. Jij hebt het laatste woord voordat de cao definitief wordt. Spreek je uit over welke arbeidsvoorwaarden je verbeterd wilt zien.

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit