Loopbaanadvies

Droombaan of brood op de plank?

Sluit je aan

Wij begrijpen dat je carrière soms vragen oproept waar je niet direct een antwoord op hebt. Zoals wanneer je in onderhandeling bent over je salaris, of een nieuw contract. Of als je kijkt naar je loopbaanontwikkeling, want die gaat niet altijd zoals je van tevoren had gedacht. Weet dan dat CNV voor je klaarstaat. Wij bieden persoonlijk advies; telefonisch, via de mail of in de chat. Word lid van CNV en profiteer van alle voordelen!

Contract

Een nieuwe baan, of een vast contract? Dat is een mooi moment in je carrière. Maar voordat je je handtekening zet, raden we je aan goed te kijken naar je contract. Het is goed om te weten wat je rechten zijn.

Staan er bijzondere afspraken in, zoals een geheimhoudings- of concurrentiebeding? Is er een proeftijd opgenomen in je contract? Of heb je een uitzendovereenkomst en wil je weten wat je rechten zijn? Neem dan contact op met CNV, dan zoeken we het samen uit.

Salaris

Een gesprek over je salaris is altijd spannend, dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Bij een nieuwe baan heb je het recht om te onderhandelen over je salaris, maar ook een beoordelingsgesprek als je al langer in dienst bent is een goed moment voor loonsverhoging.

Wij maken ons in de cao-onderhandelingen al hard voor jouw salaris, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is om te onderhandelen. De cao geeft de kaders aan. Neem contact op met CNV om samen alles door te nemen. Dan sta je sterk als je over jouw salaris onderhandelt.

Loopbaanontwikkeling

Nog maar weinig loopbanen liggen van begin tot eind helemaal vast. Misschien doe jij nu ook wel heel iets anders dan je tien jaar geleden gedacht had. Volkomen logisch, want er kan best veel veranderen. Technologische ontwikkelingen, veranderende interesses of onverwachte obstakels.

Je kunt je tot op zekere hoogte voorbereiden. Daar helpen onze loopbaancoaches je bij. Creëer een goed cv, investeer in je netwerk en bereid je goed voor op je sollicitatiegesprek als je op zoek bent naar nieuw werk. Wil je jezelf ontwikkelen om bij te blijven, of om interessanter te zijn voor nieuwe werkgevers? Vaak wordt een cursus vergoed door je werkgever.

Soms doen zich onverwachte ontwikkelingen voor. Misschien word je ontslagen, gaat het bedrijf waarvoor je werkt failliet, of raak je arbeidsongeschikt. CNV helpt jou. Klop bij ons aan en we nemen alles samen met je door.

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit