Cao AOJ

Christel Hermans
Onderhandelaar Cao AOJ

De cao Adviesorganisaties voor Onderwijs en Jeugd (AOJ) geldt voor medewerkers van de CED-Groep, ABC Onderwijsadviseurs, OBD Noordwest, IJsselgroep, Schoolbegeleiding Zaanstreek-Waterland en de Timpaan groep, bijvoorbeeld als je werkt als onderwijsadviseur. In de cao staan afspraken over loon, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. We maken ons sterk voor onderwerpen die leden van CNV Onderwijs aandragen.

Belangrijkste punten

  • Een eenmalige bonus van €200.- in september 2018.

  • Regeling arbeidsongeschiktheid wordt: 6 maanden 100%, 6 maanden 90%, 6 maanden 80% en 6 maanden 70%, in plaats van de huidige afbouw: 1 jaar 100% en 1 jaar 70%.

Over de komende onderhandelingen

De cao AOJ liep af op 1 januari 2019. Totdat er een nieuwe cao is, geldt deze cao als deze cao in de arbeidsovereenkomst staat. De afgelopen periode was er geen ruimte om het overleg over een nieuwe cao AOJ te starten. Onder meer door de gevolgen van het coronavirus, de veranderende omstandigheden in het onderwijs en een terugval in inkomsten bij de onderwijsadviesbureaus. Nu willen cao-partijen echter onderzoeken of er een nieuwe cao AOJ overeen gekomen kan worden. De gesprekken worden in oktober 2022 hervat.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Christel Hermans
Onderhandelaar Cao AOJ

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

  • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
  • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
  • Stem mee met ledenpeilingen