CNV LeiderschapsLab - Ontwikkelingstraject Innovatief leiderschap

Bekijk hier de folder

Hoe organiseer je innovatie in jouw school? In het meerdaags ontwikkeltraject Innovatief Leiderschap ontdek je op strategisch niveau hoe je een innovatief werkklimaat creëert in jouw organisatie.

Je ontwerpt een heldere visie rondom innovatie, leert hoe je de juiste stakeholders op het juiste moment meeneemt in innovatie en ontdekt welke cultuur innovatie stimuleert. De werkpraktijk staat in het traject centraal. Voor elke fase in innovatie krijg je praktische tools aangereikt die direct toepasbaar zijn. We maken gebruik vanuit een werkpalet met onder meer ’design thinking’, ‘scrum’ en ‘creative problem solving’.

Aan het einde van het traject heb je de kennis en tools om de grote innovaties die in jouw organisatie nodig zijn te laten slagen. Het Ontwikkelingstraject wordt verzorgd door trainers van de CNV Academie en Ynnovate.

Samenwerken voor een doorbraak

In de zoektocht naar de sleutel tot nieuwe, uitvoerbare oplossingen in het onderwijs, is deze vierdaagse Innovatief Leiderschap training een unieke kans voor zowel aankomende als huidige leidinggevenden. In een snel en energiek traject van vier dagen, ontdek je op strategisch niveau hoe je een innovatief werkklimaat creëert in jouw organisatie.

Je ontwerpt een heldere visie rondom innovatie, leert hoe je de juiste stakeholders op het juiste moment meeneemt in innovatie en ontdekt welke cultuur innovatie stimuleert. De werkpraktijk staat in het traject centraal. Voor elke fase in innovatie krijg je praktische tools aangereikt die direct toepasbaar zijn. We maken gebruik vanuit een werkpalet met onder meer ’design thinking’, ‘scrum’ en ‘creative problem solving’. Aan het einde van het traject heb je de kennis en tools om de grote innovaties die in jouw organisatie nodig zijn te laten slagen.

Wat kun je verwachten?

De training Innovatief Leiderschap bestaat uit vier vaste opeenvolgende trainingsdagen van 9.30 tot 16.30 in op locatie in Utrecht. Een korte omschrijving van de daginvulling en – nog belangrijker om je vrij te kunnen plannen – de data:

Data

Wil jij je aanmelden?

Inschrijven voor het Ontwikkelingstraject Innovatief leiderschap kan tot en met 20 maart. Wij ontvangen graag een (korte) motivatie. Na inschrijving nemen we contact met je op voor een startgesprek.

Over CNV Academie

CNV Academie biedt praktische, direct toepasbare en resultaatgerichte workshops, trainingen en advies. We trainen en adviseren teams en individuele werknemers op het gebied van zeggenschap, persoonlijke ontwikkeling en de balans tussen werk en privé.

Over Ynnovate

Ynnovate is in 2011 ontstaan vanuit de overheid en opgericht door ambtenaren die vonden dat het bij de overheid anders kan en moet. Onze missie is dat de publieke sector anders omgaat met problemen en uitdagingen, met veel meer energie, creativiteit en vooral resultaat! Ynnovate doet dit onder andere door het begeleiden van innovatietrajecten en het geven van trainingen bij publieke organisaties. In twaalf jaar is Ynnovate uitgegroeid tot een innovatienetwerk van meer dan 1.600 Ynnovators die zich vanuit hun rol in de organisatie inzetten voor meer innovatie. Ynnovate = innovatie, in aanpak, energie en resultaat. Innovatie is geen doel op zich, maar een manier om te komen tot vernieuwende ideeën en inzichten bij uitdagingen waar de publieke sector mee te maken heeft.

Over Lotte Freyee

Lotte Freyee is trainer, adviseur en coach bij de CNV Academie. Zij geeft trainingen over medezeggenschap, stress, werkplezier en communicatie. Haar stijl van trainen typeert zich door de oprechte verbinding en aandacht die leren mogelijk maakt.

Over Malika Habouria

Malika is trainer, adviseur en Ynnovator bij de CNV Academie. Met een achtergrond in de psychologie en organisatiemanagement blijft het haar nog altijd boeien wat de mens beweegt. Het bijdragen aan iemands ontwikkeling geeft haar veel energie. Ze maakt graag gebruik van (creatieve) werkvormen om het leren spannender, maar ook wat leuker te maken.

Over Wendy Brooshooft

Wendy is Innovatie Booster bij Ynnovate. Wendy is vriendelijk en pittig tegelijk. Ze is een kei in het uitstellen van haar oordeel, en dat samen met haar opleiding Psychologie en coaching, maakt haar de expert op het gebied van innovatief leiderschap. Wendy kijkt graag naar wat er anders kan, en dan vooral beter, leuker en fijner voor de mensen die ermee te maken krijgen.

Over Marieke Aantjes

Marieke is Innovatie Booster bij Ynnovate en zet zich vanuit die rol vol passie in voor meer innovatie bij de publieke sector. Met haar eeuwige optimisme, onbegrensde enthousiasme en kritische vragen over het resultaat haalt ze het beste in groepen naar boven. Met haar achtergrond in de communicatie en de overheid ziet ze overal kansen om nog meer innovatie te realiseren. Doen, experimenteren, leren en verbeteren is waar Marieke op draait.