Mijlpaal: 40.000 deelnemers loopbaantraject Sterk in je werk

Vandaag kwam de 40.000ste aanmelder binnen voor het loopbaantraject “Sterk in je werk, zorg voor jezelf”. Een traject voor mensen die in de sector zorg en welzijn willen gaan óf blijven werken. Verzorgd door RegioPlus en CNV Zorg & Welzijn. Waarom bestaat dit traject en hoe heeft het deelnemers Anne, Christoffer en Jolande geholpen? Lees het in dit artikel.

Hard nodig

Corona maakte het nog duidelijker: in de sector Zorg en Welzijn zijn goede medewerkers hard nodig. “Sterk in je werk, zorg voor jezelf” is een gratis en kortdurend loopbaantraject voor mensen die in deze sector willen gaan óf blijven werken. Zorg- en welzijnsprofessionals kunnen bij een persoonlijke coach in de regio terecht. Bijvoorbeeld met vragen over doorgroeimogelijkheden, de energiebalans op het werk en over meer, minder of anders werken. Voor wie wil instromen in zorg en welzijn is er begeleiding en informatie over functies, opleidingen en werkgevers in de regio en de verschillende branches.

De persoonlijke aandacht en het maatwerk waarderen de deelnemers het meest. En voor werkgevers is het traject een extra en bewezen effectief hulpmiddel bij de huidige uitdagingen op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn.

Jelle Boonstra van RegioPlus

Je komt sterker in je werk te staan

Een sterk punt van het project is dat het voor de medewerker een geheel onafhankelijk traject is zonder tussenkomst van de werkgever. Werkgevers kunnen hun medewerkers uiteraard wel erop attenderen, aangezien dit traject een goed instrument is om ze te behouden. Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg & Welzijn: ‘Met deze trajecten zien we dat medewerkers sterker in hun werk komen te staan. Dit is waarvoor we als vakbond staan en ons dagelijks in zetten.’

‘Ik wilde weer happy naar mijn werk gaan’

Anne, Christoffer en Jolande zijn 3 van de 40.000 mensen die zich voor het traject aanmeldden. Anne maakte met behulp van dit traject haar switch van de horeca naar de zorg. Haar advies? ‘Doe het! Het traject maakt het voor jezelf makkelijker dan wanneer je zelf alles moet uitzoeken. En het is helemaal vrijblijvend.’ Ook Christoffer is erg te spreken over het kortdurende traject “Sterk in je werk, zorg voor jezelf”: ‘De stap naar de zorg voelde als een sprong in het diepe, maar door de loopbaancoach voelde ik me gesteund om die stap te nemen.’ Jolande werkte al in de sector. Eigenlijk wilde ze weg. Maar na het traject besloot ze in de sector te blijven werken: ‘Ik wilde weer happy naar mijn werk en happy thuiskomen. Mijn loopbaancoach hielp me het roer om te gooien. Ik ga van een kantoorbaan bij een welzijnsorganisatie naar een baan als helpende in de zorg.’

Sterk in je werk, zorg voor jezelf

Het loopbaantraject is een initiatief van CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus, een samenwerkingsverband van de regionale werkgeversorganisaties. Het wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is een landelijk project geworden dat door de werkgeversorganisaties regionaal wordt uitgevoerd.

Meer informatie of je aanmelden?