Mindfulness helpt je ontspannen voor, tijdens en na je werk

Een drukke baan, sporten, familie, vrienden… hoe ga je om met die volle agenda? En wanneer kan je tot rust komen en even ontspannen? Best lastig. Mindfulness kan jou hierbij helpen. We vertellen je er graag meer over.

Wat is mindfulness?

Met mindfulness leer je met je aandacht in het moment te zijn. In plaats van na te denken over gisteren of morgen. Door je aandacht te richten op wat er nu is, neem je afstand van onprettige gedachten. Er zijn verschillende soorten mindfulness-oefeningen, zoals bodyscans en meditaties.

Een app met meer dan 100 gratis oefeningen

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen mindfulness, yoga en meditatie? Of wil je direct aan de slag? Dan hebben we een handige app voor je. De VGZ Mindfulness Coach bestaat uit meer dan 100 gratis Nederlandstalige oefeningen. Je kan kiezen uit meditatie-oefeningen, mindfulness-oefeningen of yoga-oefeningen. Ook vind je lange en korte bodyscans in de app. En oefeningen om beter te slapen.

Speciaal voor VGZ verzekerden

Ben je bij VGZ verzekerd? Dan heb je toegang tot 3 extra programma’s:

Maak je gebruik van de collectieve zorgverzekering VGZ Werkt Goed, Beter of Best, via CNV Connectief? En heb je last van burn-out klachten? Dan kun je een vergoeding krijgen voor een 8-weekse (groeps) mindfulness training. Kijk op vgz.nl of in de VGZ app.