Basistraining voor vakbondsconsulenten

Ga jij binnenkort aan de slag of ben je al werkzaam als vakbondsconsulent? Met de basistraining voor vakbondsconsulenten haal je meer uit je rol. Zo word jij het zichtbare visitekaartje van CNV op de werkvloer.

Word de missende schakel

Als vakbondsconsulent ben je het zichtbare, herkenbare en gewaardeerde visitekaartje van CNV in jouw eigen organisatie. Daarnaast ben je een belangrijk aanspreekpunt voor je collega’s bij vragen over alles wat te maken heeft met werk en inkomen. Van salarisstroken tot ziekteverlof en van persoonlijke ontwikkeling tot goede werk-privé balans. Maar ook ondersteuning bij rouw en overgangsklachten.

Je informeert collega’s en verwijst door naar de juiste personen binnen CNV. Je bent er voor bestaande leden en geeft niet-leden de kans om op een positieve manier kennis te maken met CNV.

Door nauw in contact te staan met collega’s weet je wat er speelt. Signalen bespreek je met jouw bestuurder zodat jullie, waar mogelijk, samen actie kunnen ondernemen.

Wat houdt de Basiscursus in?

Als actief lid van CNV heb je al heel wat in huis. Je bent betrokken, empathisch, representatief en je kunt samenwerken. In de basistraining van anderhalve dag ga je deze competenties verder ontwikkelen.

We oefenen een aantal vaardigheden die je vaak gaat gebruiken. Zoals: goed communiceren met je achterban, signaleren, adviseren en netwerken.

Een jurist van CNV behandelt belangrijke juridische informatie die goed van pas komt. Ook gaan we in op een aantal praktijksituaties en leer je hoe je goed samenwerkt met de werkorganisatie.

Na de training, ben je in staat om jouw collega’s met raad en daad bij te staan en onderhoud je een directe lijn tussen de werkvloer en onze vakbond.

Voor wie is de training?

De basistraining vakbondsconsulenten is voor actieve CNV-leden die net beginnen als vakbondsconsulent. Maar ook voor mensen die al een tijdje vakbondsconsulent zijn en graag hun kennis willen opfrissen.

Meld je aan via de bestuurder

De bestuurder van CNV Connectief meldt jou eerst aan als vakbondsconsulent in opleiding. Daarna ontvang je per e-mail een uitnodiging voor deze training met daarin de aanmeldlink. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met servicebureau@cnv.nl.

De basistrainingen staan gepland op:

De basistraining is anderhalve dag waarvan de eerste dag plaatsvindt op het CNV-kantoor in Utrecht. De tweede trainingsdag is een online dagdeel.

Maandag 23 september 2024 van 10:00-16:00 uur in Utrecht, inloop vanaf 09:30 uur. Op maandag 14 oktober 2024 is van 09:30 - 12:00 uur het online terugkom moment.

Voordelen training

Na het volgen van de basistraining voor vakbondsconsulenten:

  1. Ken je de basisbeginselen van de CNV Vakbondsconsulent
  2. Heb je meer inzicht in communicatie, signaleren en netwerken
  3. Weet je waar CNV voor staat en zich hard voor maakt
  4. Heb je meer arbeidsrechtelijke kennis
  5. Weet je beter je weg binnen CNV
  6. Heb je een (groter) netwerk bij CNV en andere vakbondsconsulenten

Over de trainer

Paola Pistone geeft met veel enthousiasme trainingen waarvan je als CNV-vrijwilligers wijzer wordt. Ze kent het CNV goed en vertaalt die in het trainingsprogramma. Haar trainingen zijn interactief en afwisselend en geven jou energie om als vrijwilliger het beste uit jezelf te halen.

Inloggen CNV Online Academie

Met een online training op ons online trainingsplatform kun je wanneer het jou uitkomt je kennis opfrissen. Log in met de persoonlijke inlogcode die je als actief lid voor CNV hebt ontvangen. Vragen? Mail naar trainingenvooractieveleden@cnv.nl.

Naar CNV Online Academie

Veelgestelde vragen