Trainers CNV Academie

Onze trainingen worden verzorgd door onze trainers/adviseurs. Tevens zijn zij de contactpersonen voor de Partnerschappen.

Annemieke Schoemaker

Annemieke is trainer, coach en schrijfster. Haar specialisme ligt bij het omgaan met werkdruk en je persoonlijke ontwikkeling en bij medezeggenschap. Plezier in 't werk, daar gaat het om: het is Annemiekes missie om de werkdruk terug te dringen uit de publieke sector. De trainingen die ze geeft helpen je om werkdruk tijdig op te merken en geven je de middelen in handen om werkdruk aan te pakken. Annemieke is oplossingsgericht en motiveert jou om ook zo te zijn: met frisse energie gaan we aan de slag!

Annemieke schreef twee boeken, Van werkdruk naar werkplezier en Druk, druk, druk: Slimmer organiseren in het onderwijs. Vanuit CNV is ze verder betrokken bij de Stichting LeerKRACHT.

Astrid Kloppers

Astrid is trainer adviseur en coach met ervaring in de sectoren zorg en onderwijs. Ze heeft een grote affiniteit voor de menselijke verhoudingen in medezeggenschap. Met Astrid haal je een enthousiaste, creatieve en professionele trainer/adviseur in huis. Zij verstaat de kunst om zowel op inhoud als op het proces scherp te analyseren en weet dat dan zo te brengen dat deelnemers direct praktische stappen vooruit kunnen zetten.

Zij schuwt daarbij niet om een training eens over een heel andere boeg te gooien en deelnemers te laten nadenken over hoe het ook anders kan. Ze geeft deelnemers input om zich te ontwikkelen, vertrouwen te geven in wat ze kunnen en vooral plezier te laten beleven in wat ze doen.

Henk Nieborg

Henk Nieborg is trainer en adviseur. Hij heeft veel ervaring in het onderwijs en weet veel van medezeggenschap, fusies en de cao. Henk is er altijd op gericht een bijdrage te leveren aan betekenisvolle medezeggenschap. Hij is tevens master in NLP en ook dat gebruikt hij om (G)MR'en te ondersteunen naar 'volwassen' medezeggenschap.
Henk is een gedreven trainer die in zijn vrije tijd graag met de caravan naar Scandinavië reist en geniet van muziek.

Joop Witteveen

Joop Witteveen is trainer/adviseur medezeggenschap bij de Academie. Hij kan uit zijn jarenlange ervaring als onderhandelaar (o.a. cao-PO) putten om medezeggenschapsraden en ondernemingsraden bij te staan in hun gesprekken met de werkgever. Hij is bovendien een vraagbaak als het gaat om kennis van WMS en WOR. Joop kent de medezeggenschap ook van binnenuit: hij was acht jaar lid (en voorzitter) van de OR van CNV Connectief.

Richard Eising

Sinds begin 2020 is Richard trainer adviseur bij CNV Academie.  Met zijn vrouw en 3 kinderen woont hij in het mooie dorp Nieuw Schoonebeek vlakbij de Duitse grens waar hij zich actief inzet in allerlei verenigingen.

Richard hecht veel waarde aan medezeggenschap. Omdat hij niet graag aan de zijlijn staat maar daadwerkelijk invloed wil uitoefenen vindt hij het belangrijk om dit ook mee te geven aan de medezeggenschapsraden. Hij vindt het belangrijk dat personeel, ouders en leerlingen een serieuze plek innemen in de organisatie en dat er maximaal gebruik gemaakt wordt van hun kennis en kunde.

Rob Overmars

Rob is trainer en adviseur. Zijn specialisme ligt bij het thema medezeggenschap. Hij ondersteunt medezeggenschapsraden en ondernemingsraden bij het uitvoeren van hun werkzaamheden en motiveert leden om zichzelf te verbeteren en anderen te inspireren. Hij biedt medezeggenschapsraden structurele ondersteuning in de vorm van partnerschappen. Ingewikkelde kwesties weet hij op een vlotte manier over te brengen, in gewoon Nederlands.

Rob is een nuchter mens met oprechte interesse, bij wie je je verhaal makkelijk kwijt kunt. Zijn hobby's zijn sport en muziek, dus ook over die onderwerpen kun je goed met hem praten.

Laat je stem horen en word ook lid!

Samen staan we sterker.

  • Samen voor betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Ondersteuning van onze juristen als het tegenzit