Financieel Vitaal

Trainingen, individuele ondersteuning en e-learnings

60% van de Nederlandse huishoudens komt niet rond (Nibud, 2022) en 50% van de werkenden ervaart meer stress doordat hij/zij minder te besteden heeft (CNV, 2022). Het is duidelijk: in Nederland kampen veel (werkende) mensen met geldstress. Daarom biedt FinVit nu het programma Financieel Vitaal. Met trainingen, individuele ondersteuning en E-learnings voor financiële fitheid. Voor werknemers, HR-adviseurs, leidinggevenden en werkgevers.

Geldstress onder werknemers

Sinds 2021 stijgt de inflatie enorm. Steeds meer Nederlanders – ook de middeninkomens – hebben moeite met rondkomen. Daarbij toont een onderzoek van CNV (2022) dat geldstress naast invloed op het welzijn óók van invloed is op het werk. Volgens berekeningen van het Nibud (2017) is een werkgever jaarlijks ruim 13.000 euro kwijt aan een medewerker met schulden. Tijd voor actie!

Financieel fit worden

Verminder én voorkom geldstress bij jouw werknemers. Want het is van groot belang dat werknemers financieel fit zijn en blijven. Waarom? Een financieel wendbaar en weerbare medewerker – iemand met een geldplan voor de toekomst, die onverwachte situaties kan opvangen – is productiever, gelukkiger, gemotiveerder, gezonder, energieker en behaalt gemakkelijker de pensioengerechtigde leeftijd. Kortom: vitale werknemers die je organisatie ten goede komen.

Programma Financieel Vitaal

Het programma Financieel Vitaal bestaat uit 9 apart afneembare onderdelen en geeft antwoord op vragen als:

  • Hoe kan ik (financiële) vitaliteit implementeren in de organisatie en daarmee verzuimproblemen oplossen?
  • Hoe breng ik mijn financiën in kaart en krijg én houd ik grip op mijn inkomsten en uitgaven?
  • Hoe kan ik financieel fit de toekomst tegemoet gaan en omgaan met situaties die invloed hebben op mijn financiën?
  • Hoe ziet mijn pensioen eruit en kan ik eerder met pensioen gaan?
  • Hoe kom ik uit mijn financiële problemen?

Blijf op de hoogte: Schrijf je in voor de CNV Mens en Werk nieuwsbrief

CNV ondersteunt werkgevers en werknemers bij life events. Weten hoe? Abonneer je op de nieuwsbrief CNV Mens en Werk, boordevol inspiratie en informatie over diverse thema's zoals rouw, de overgang en financiële hulp.

Ja! Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief Mens en Werk