Webinar Rouw en je werkend leven

Gratis – Online – 2 november 16.00 – 17.00 uur

Meld je aan voor het webinar Rouw en je werkend leven

Het verliezen van iemand die je ontzettend dierbaar is kan je leven totaal op z’n kop zetten. Hoe krijg je weer vorm in je (werkend) leven? Waar begin je en wat mag je verwachten van je leidinggevende? Spelen deze vragen ook bij jou? Meld je dan aan voor ons gratis webinar Rouw en je werkend leven op 2 november en leer meer.

Werken terwijl je rouwt, dat is soms geen eenvoudige opgave. Hoe snel je weer aan het werk gaat verschilt per mens. Voor de een biedt werk een goede afleiding, voor de ander is het een zware opgave. De terugkeer naar je werk hangt nauw samen met de manier waarop je werkgever en collega's je weer ontvangen. Een goede begeleiding scheelt niet alleen veel verzuim, maar zorgt voor het welbevinden en loyaliteit van het hele team.

Te gast in dit webinar zijn:

 • Trudy Satink, rouwtherapeut en ervaringsdeskundige
  'Als je als leidinggevende geen idee hebt van rouw, train er dan op. Het rouwbeleid moet op elke afdeling en in elk team hetzelfde zijn, dat is belangrijk!'
 • Marit van Excel, rouwcoach en ervaringsdeskundige
  'Rouw, lees verdriet, is een emotie en emoties zijn geen ziekte. De impact van verlies, naast rouw, is wel stresserend. Dat maakt dat iemand wel degelijk arbeidsongeschikt kan worden na verlies van een dierbare. Om terugkeer naar het werk te bevorderen is maatwerk nodig.'
 • Jerreth Oosting, ervaringsdeskundige Stichting Rouwkost
  Bjorn Visser, de oprichter van Stichting Rouwkost: 'Wij dromen van een rouwrevolutie. Dat het onderwerp meer bespreekt wordt. Werkgevers spelen daarin een cruciale rol. Ik gun vaders op de werkvloer ruimte en veiligheid om er te kunnen zijn. Een gezonde werkomgeving zorgt immers voor gezonde werknemers.'
 • Annemarie Leguijt, CNV Senior adviseur P&O
  'Rouw op de werkvloer vraagt niet alleen om standaardafspraken, maar gaat daarnaast altijd om maatwerk.'

Het webinar vindt plaats onder leiding van onze host Evelien de Bruin.

Tijdens dit webinar leer je: 

 • Welke stappen je kunt nemen om je leven weer vorm te geven
 • De do's and don'ts
 • Hoe je het gesprek aangaat met je leidinggevende en wat mag je verwachten van hem of haar
 • Welke stappen kunnen werkgever en werknemer zetten

Meld je nu aan en deel het met je collega's!

* Je kunt je tot 1 november 17:00 uur aanmelden voor het webinar ‘Rouw en je werkend leven'. Komt 2 november van 16:00-17:00 uur niet uit? Geen probleem. Het webinar wordt opgenomen en naar iedereen toegestuurd die zich van tevoren heeft aangemeld.

Ik wil het webinar volgen!

Meer aandacht voor rouw

Natuurlijk blijven we er liever bij weg, maar vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: het verlies van iemand die je dierbaar is. Het kan iemands leven totaal op z’n kop zetten. Collega’s spelen dan samen met leidinggevenden een belangrijke rol bij het creëren van een veilige werkvloer. CNV vindt het belangrijk dat er meer aandacht en begrip komt voor de rouwende werknemer en organiseert daarom meerdere webinars over dit onderwerp.

Dit webinar maakt onderdeel uit van een serie van drie.

 • Rouw en je team, dat plaatsvond op 10 oktober
 • Rouw en je rechten, online, 30/11, 16.00 – 17.00 uur

Komt 2 november van 16:00-17:00 uur niet uit? Meld je dan toch aan. Het webinar wordt opgenomen en naar iedereen toegestuurd die zich van tevoren heeft aangemeld.