Alle trainingen

Basistraining voor vakbondsconsulenten

Ben jij vakbondsconsulent binnen jouw organisatie of ga je binnenkort aan de slag? Met de basistraining voor vakbondsconsulenten haal je meer uit je rol. Zo word jij het zichtbare visitekaartje van CNV op de werkvloer.

Word de missende schakel

Als vakbondsconsulent ben je de schakel tussen jouw organisatie en CNV. Je bent het gezicht van CNV en het eerste professionele aanspreekpunt voor leden. Je geeft voorlichting over reorganisaties, bedrijfssluitingen en faillissementen aan leden en niet-leden. Die voorlichting geef je om iedereen goed te informeren, maar ook om nieuwe leden te werven.

Leer wat je gaat doen als vakbondsconsulent

In deze basistraining leer je wat je allemaal kunt doen als vakbondsconsulent. We oefenen een aantal dingen die je veel gaat gebruiken. Zoals: goed communiceren met je achterban, adviseren en netwerken. Ook leer je meer over de organisatie waar jij voor staat: CNV Overheid, CNV Publieke Diensten of CNV Zorg & Welzijn. Met deze basistraining kun je goed aan de slag als vakbondsconsulent.

Voor wie is de training?

De basistraining vakbondsconsulenten is voor actieve CNV-leden die net beginnen als vakbondsconsulent. Maar ook voor mensen die al een tijdje vakbondsconsulent zijn en graag hun kennis willen opfrissen.

Meld je aan via de bestuurder

De bestuurder van CNV Connectief meldt jou eerst aan als vakbondsconsulent in opleiding. Daarna ontvang je per e-mail een uitnodiging voor deze training met daarin de aanmeldlink. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met servicebureau@cnv.nl. De volgende trainingen staan gepland op 26 januari en 12 april 2022.

Voordelen training

Na het volgen van de basistraining voor vakbondsconsulenten:

  1. Ken je de basisbeginselen van de CNV vakbondsconsulent
  2. Heb je meer inzicht in communicatie
  3. Weet je meer over de vereniging en de werkorganisatie van CNV
  4. Heb je meer inzicht in de fases van beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming

Naam trainer

Annemieke Schoemaker

Over de trainer

Plezier in het werk, daar gaat het om. Annemieke wil de werkdruk in de publieke sector terugdringen. Ze is oplossingsgericht en motiveert jou om ook zo te zijn. Ze gaat graag samen met frisse energie aan de slag.

Veelgestelde vragen