Teken de petitie! Betere post-covidregeling zorgmedewerkers met long covid

Steun jij onze oproep aan de Tweede Kamer en het kabinet?

Zorgmedewerkers met long covid verdienen een betere tegemoetkoming als ze door hun werk in de zorg long covid hebben gekregen. De overheid moet hiervoor zijn verantwoordelijkheid nemen. Om dit statement opnieuw duidelijk te maken bij de Tweede Kamer en het kabinet hebben we een petitie opgezet. Teken de petitie en steun hiermee onze oproep aan de Tweede Kamer en het kabinet!

Post-covidregeling moet beter

Duizenden mensen met een essentieel beroep stonden niet of slecht beschermd in de frontlinie tijdens de coronapandemie. Door alle regels konden slechts 800 zorgmedewerkers een aanvraag indienen voor de post-covidregeling. En slechts 425 mensen met long covid krijgen daadwerkelijk een tegemoetkoming. Dit moet beter, veel beter!

Bestaanszekerheid en kosten van behandeling

Al die (zorg)medewerkers werkten keihard door. Zij die daarmee long covid hebben gekregen, verdienen een eerlijke tegemoetkoming. Zij kunnen vaak namelijk niet meer werken of veel minder werken en zijn hun bestaanszekerheid dus verloren. Ook zijn de kosten grotendeels voor hun eigen rekening, omdat veel long covidbehandelingen niet worden gedekt door de zorgverzekering.

Oproep aan Tweede Kamer en kabinet

Wij roepen de Tweede Kamerleden en het kabinet op om de post-covidregeling te verbeteren. Hoe? Met onder meer een uitbreiding, zodat álle zorgmedewerkers die vroeg of laat door hun werk long covid hebben gekregen gebruik kunnen maken van de regeling en een vergoeding kunnen krijgen. Maar ook door de regels aan te passen, zodat de indienprocedure eenvoudiger is. Steun jij onze oproep aan de Tweede Kamer en het kabinet?

Petitie voor een betere regeling

Op 15 februari wordt er in de Tweede Kamer weer gestemd over long covid. Teken de petitie om die dag voor een verbetering van de regeling te stemmen!