Medewerkers ObT willen 8% loonsverhoging

Dat blijkt uit de enquête van de OR

De huidige cao ObT loopt op 31 augustus 2024 af. Momenteel zitten we in de startfase van het nieuwe cao-proces en zijn we bezig met het ophalen van informatie voor de onderhandelingen voor de nieuwe cao voor Onderwijsbureau Twente (ObT).

Enquête OR cao ObT

De OR heeft inmiddels via een enquête de meningen bij de medewerkers van ObT opgehaald. Daarmee voorziet de OR de onderhandelaar van CNV van extra input vóórdat de onderhandelingen beginnen. CNV gaat altijd de onderhandelingen aan op basis van wat er speelt bij medewerkers en wat zij belangrijk vinden. Wat bleek uit de enquête? Dat de medewerkers een gemiddelde loonstijging verwachten van 8 procent. De cao ObT volgt enigszins de cao PO. En om die loonontwikkeling bij te houden, zouden de lonen bij ObT ook gemiddeld met 8 procent moeten stijgen. De hogere schalen zelfs nog iets meer.

Andere belangrijke punten naast salarisverhoging

Naast salarisverhoging maakt de CNV-onderhandelaar zich hard voor volledige vergoeding van de vakbondscontributie. Nu wordt deze gedeeltelijk vergoed via de fiscale regeling bij de eindejaarsuitkering. CNV wil een volledige vergoeding afspreken in de nieuwe cao ObT.

Heb jij nog ideeën over wat nog meer belangrijk is om verbeteringen over af te spreken in de nieuwe cao ObT? Laat het ons weten op de cao-tijdlijn. Mogelijk organiseert CNV-onderhandelaar Arnout Goeree binnenkort een (online) ledenbijeenkomst om samen te praten over de inzet voor de nieuwe cao ObT.