Digitale geletterdheid

Leer het nieuwe vakgebied digitale geletterdheid kennen!

Wat houdt het nieuwe vakgebied digitale geletterdheid in en wat valt hieronder? Dit leer je allemaal tijdens het webinar Digitale geletterheid.

Wanneer en hoe laat?

Woensdag 7 juni van 19:00 - 20:30 uur.

Locatie: Online

Over het webinar

Vanaf september 2022 is door de minister vastgesteld dat digitale geletterdheid onderdeel is van de basisvaardigheden. Dit naast taal, rekenen en burgerschap. De subsidies voor NPO en de laatste subsidie basisvaardigheden mag daarmee besteed worden aan digitale geletterdheid. Voor veel onderwijscollega’s is het nog onduidelijk wat onder dit vakgebied vallen. Daarbij is er ook de nodige vrees voor het digitale vak.

CNV Onderwijs vindt het belangrijk om het vakgebied te duiden en anderen hier meer over te leren. Daarom is dit webinar in het leven geroepen. Tijdens het webinar krijg je ook een aantal handreikingen toegestuurd om binnen de eigen organisatie digitale geletterdheid structureel een plek te geven. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Het webinar wordt verzorgd door Gijsbreght van Doorn. Hij is dagelijks bezig met onderwijs, ict en opvoeden. Dat doet hij met trainingen, ouderavonden, als interim-schoolleider en als interim-stafmedewerker ICT.