CNV LeiderschapsLab - training FinVit 5 juni

Bekijk hier de digitale brochure

Je geldzaken op orde hebben, dat is fijn. CNV noemt dat financieel vitaal, kortweg FinVit. We weten inmiddels dat bijna iedereen wel eens geldstress ervaart. Of het nu gaat om de maandelijkse balans, zorgen om je pensioen en alles daar tussenin. Maar weet je dat geldstress tot grote problemen kunnen leiden? Je kunt je er onrustig, ongelukkig of ontevreden door voelen, het heeft impact op jouw prestaties op de werkvloer en ook je relatie(s) kunnen erdoor onder druk komen te staan.

Financieel vitaal worden

Het is van groot belang dat werknemers financieel vitaal zijn. Wanneer ben je dat? Iemand met een geldplan voor de toekomst, die onverwachte situaties kan opvangen, is productiever, gelukkiger, gemotiveerder, gezonder, energieker en behaalt gemakkelijker de pensioengerechtigde leeftijd.

LeiderschapsLab FinVit training 8 juni

In deze praktische training voor (toekomstig) leidinggevenden in het onderwijs leer je in 1 dag om de financiële zorgen bij werknemers uit jouw team te signaleren en hen tijdig te ondersteunen, om het gesprek aan te gaan en, indien nodig, door te verwijzen. Leer hoe jij vanuit je rol als leidinggevende, iemand verder kan helpen als hij of zij financiële problemen heeft. En hoe je je organisatie betrekt bij dit soort situaties. Zorg voor een financieel wendbare en weerbare medewerker.

Bij financiële problemen zijn er verschillende organisaties betrokken om deze op te lossen, de afdeling hr speelt een wezenlijke rol. Neem daarom je collega van hr mee naar deze training (apart aanmelden).

De cijfers liegen er niet om: in Nederland kampen veel (werkende) mensen met geldstress. Steeds meer Nederlanders – ook de middeninkomens – hebben moeite met rondkomen. Sinds 2021 stijgt de inflatie enorm. CNV-onderzoek toont dat geldstress naast invloed op het welzijn óók heeft op het werk. Volgens berekeningen van het Nibud (2017) is een werkgever jaarlijks ruim 13.000 euro kwijt aan een medewerker met schulden. Tijd voor actie! Verminder én voorkom geldstress bij jouw teamleden.

Wil je na deze training verdieping, kijk dan eens naar het programma Financieel Vitaal van CNV. Dit is er voor iedereen, in elke levensfase van het werkende leven. Met trainingen, individuele ondersteuning en E-learning-modules. Voor managers, hr-adviseurs, leidinggevenden en (individuele) werknemers. Het programma bestaat uit 6 apart afneembare onderdelen en geeft antwoord op vragen als:

  • Hoe kan ik verzuimproblemen oplossen?
  • Hoe kan ik medewerkers gelukkiger maken?
  • Hoe kan ik (financiële) vitaliteit implementeren in de organisatie?

Aanmelden

Deze 1-daagse training is volledig kosteloos en wordt georganiseerd op 8 juni in Utrecht. Wil je deze training incompany volgen met je organisatie? Dat kan. Mail dan naar a.persons@cnv.nl.

Meld je hieronder aan voor de 1-daagse training Fin-Vit op 8 juni.

Hilma Bosma

Trainer is Hilma Bosma, een intrinsiek gedreven professional met ervaring als leidinggevende en coach en ervaringsdeskundige als het op geldstress aankomt.

Aanmelden voor CNV LeiderschapsLab - training FinVit op 8 juni
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Error
None
Wil jij als (aspirant) schoolleider als eerste meer informatie ontvangen over het programma? (optioneel)