Defensie

Cao Defensie

-
Nieuwe cao in onderhandeling
Juan Schot
Onderhandelaar cao Defensie

De cao Defensie is voor militairen die werken bij de Marine, Landmacht, Luchtmacht of Marechaussee. De cao geldt ook voor burgerpersoneel. Zodra je begint aan een opleiding bij Defensie ontvang je salaris op basis van de cao. In de cao hebben we afspraken gemaakt over loon, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. In de huidige cao was bijvoorbeeld het verhogen van de eindejaarsuitkering een speerpunt.

Overleg cao weer opgepakt

Op 5 juli hebben Defensie en de vakbonden het overleg over een nieuwe cao weer opgepakt. De afgelopen weken is er in een constructieve sfeer besproken wat er nodig is om een nieuwe cao te kunnen bereiken.

Veel onderwerpen zijn daarbij behandeld. Er is uiteraard gesproken over een salarisverhoging, maar ook over andere onderwerpen uit de inzetbrieven van de vakbonden en Defensie. Daarnaast is ook gesproken over thuiswerken en reiskosten. Partijen denken over een aantal onderwerpen hetzelfde. Er zijn echter ook onderwerpen waarbij de verschillende standpunten nog een eind uit elkaar liggen.

Over één ding zijn alle partijen het wel eens: het Defensiepersoneel heeft recht op duidelijkheid over een nieuwe cao. Terwijl veel Defensiemedewerkers van een welverdiende vakantie (gaan) genieten, praten vakbonden en Defensie daarom verder om zoveel mogelijk stappen te kunnen zetten. Wij zullen iedereen in september laten weten wat de gesprekken hebben opgeleverd.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Juan Schot
Onderhandelaar cao Defensie
Telefoon
06 20 41 04 30

Downloads

Download jouw cao

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

  • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
  • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
  • Stem mee met ledenpeilingen