CNV Overheid bereikt baanbrekend cao-resultaat voor defensiepersoneel

Grote stappen in de beloningspositie van de burgermedewerkers

CNV Overheid en de andere bonden binnen het Sectoroverleg Defensie (SOD) hebben een baanbrekend onderhandelaarsakkoord bereikt voor een nieuwe cao Defensie. Burgerpersoneel krijgt een loonsverhoging van 7%, een extra uitkering van €1.500 bruto en verbeterde arbeidsvoorwaarden die de positie van burgermedewerkers versterken. Deze afspraken zijn een grote stap vooruit voor wat ze verdienen en hoe hun werk wordt gewaardeerd.

Na het mooie lopende akkoord, hebben we wederom grote stappen kunnen maken in de beloningspositie van de burgermedewerkers. De nieuwe afspraken doen meer recht aan de werkzaamheden van het burgerpersoneel en sluiten meer aan op de beloningspositie in de wereld om ons heen.
CNV Overheid onderhandelaar Juan Schot is trots op het akkoord.

Akkoord na constructieve gesprekken

Na zorgvuldige gesprekken is er op 3 november 2023 een overeenkomst gesloten die eer doet aan de inzet van het defensiepersoneel. Dit komt net op tijd voor het aflopen van het huidige akkoord en toont aan hoe effectief een gezamenlijke aanpak van de verschillende bonden kan zijn.

Belangrijke afspraken

De volgende punten zijn belangrijk in het nieuwe onderhandelaarsakkoord:

  • Loonsverhoging: Alle medewerkers krijgen 7% meer loon. Daarbovenop komt een eenmalige uitkering van €1.500 bruto.
  • Sterkere positie burgerpersoneel: Er zijn speciale maatregelen genomen om de beloning van burgermedewerkers aanzienlijk te verhogen. Zoals een verhoging van de inkomenstoeslag die permanent onderdeel wordt van het maandsalaris.
  • Betere salarisschalen: De schalen 1 t/m 6 worden aangepast voor snellere salarisgroei en er komen extra treden bij de schalen 8 t/m 16 en twee extra treden bij schaal 9.
  • Hogere reiskostenvergoeding: De vergoeding voor woon-werkverkeer gaat omhoog naar 21 cent per kilometer en voor dienstreizen naar 22 cent.

Informatie en raadpleging

CNV Overheid en Defensie zullen binnenkort informatiebijeenkomsten houden om het personeel te informeren en te raadplegen. De details hierover volgen spoedig.

Beslissing bij leden

CNV Overheid is trots op dit resultaat en legt het nu aan de leden voor. Zij hebben het laatste woord en kunnen hun stem uitbrengen stem uitbrengen van 20 november tot en met 11 december 2023.

Ben je nog geen lid?

Wil jij je ook uitspreken over het onderhandelaarsakkoord als niet-lid? Sluit je vóór 11 december aan om mee te kunnen stemmen! Vergeet niet je aanvullende gegevens door te geven via het online formulier dat je direct na aansluiting per email van ons ontvangt. Pas dan kun jij als nieuw lid je stem uitbrengen op het onderhandelaarsakkoord. Sluit je nu snel aan en breng je stem uit! Samen staan we sterk.

Jouw cao Defensie is bijna rond. Als CNV-lid bepaal jij. Nog geen lid? Sluit je aan en stem!

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit