Cao DNV GL
DNV GL is een wereldwijd opererend Noors classificatiebureau voor met name de energie, maritieme, olie & gas-industrie. Het is in 2013 ontstaan uit een fusie tussen Det Norske Veritas (DNV) en Germanischer Lloyd (GL) en classificeert o.a. schepen, is actief op de brandstoftestmarkt en draagt bij aan een veilige en duurzame offshore industrie. Werk je voor DNL GL, dan geldt de cao DNL GL.
Plaats zelf een idee voor deze cao of stem op de ideeën van anderen door op ‘goed idee’ te klikken. De ideeën worden gerangschikt op het aantal stemmen en worden gebruikt om de inzet voor de cao-onderhandeling te bepalen.
28 februari 2023
Inzet nieuwe cao DNV GL:
Cao-onderhandelaar Jan Harmsen:
- Ons loonvoorstel (inflatiecorrectie 14,3 procent als ook automatische prijscompensatie (APC) vast in de cao),
- Het verruimen van de verlofspaarregeling (om 100 weken verlofsparen mogelijk te maken),
- Werkdruk aanpakken (recht op niet beschikbaar zijn),
- 40-urige werkweek (met vrij opneembare ADV/compensatiedagen)
- De situatie rondom de pensioenregelingen (steeds groter wordend verschil tussen Aegon Cappital en ABP)
28 februari 2023
Nog geen cao-nieuws
Cao-onderhandelaar Jan Harmsen: 'Helaas valt er nog weinig nieuws te melden buiten het feit dat we nog erg ver uit elkaar liggen op alle punten die ter sprake zijn gekomen. Het eerste bod van de werkgever is ronduit teleurstellend te noemen. Vooralsnog wordt niets van onze inzet gehonoreerd. Hierdoor is ook de indruk gewekt dat de aanbevelingen van de werkgroepen (duurzame inzetbaarheid, pensioenen en ijksalarissen) niet worden overgenomen.'
15 maart 2023
Laatste onderhandelingsronde met eindbod werkgever
Cao-onderhandelaar Jan Harmsen: 'Wat de werkgever biedt is nog steeds veel te laag: 6 procent inflatiecorrectie, €3.300,- minimale verhoging voor iedereen met rating 3 en hoger, geen directe compensatie voor de oplopende verschillen in de pensioenregeling. Wat ze wel bieden is een verlofspaarregeling voor maximaal half jaar verlof die je o.a.vanuit de profit-share kan financieren.
Wat betekent dit? Als er een stemming komt, zal ik dit eindbod negatief voorleggen. Het is dusdanig laag dat we er gewoonweg niet akkoord mee kunnen gaan.
Hoe nu verder? Wij willen een inflatiecorrectie zien en hebben de laatste keer in ons tegenvoorstel 12 procent gevraagd. Dat betekent 12 procent in de het vakje 100-108 bij rating 3. Hierbij moet worden opgemerkt dat de werkelijke inflatie over de periode waarover we dit elk jaar hebben berekend gelijk is aan 14,3 procent.
Daarnaast willen wij dat de premie-inleg van Aegon-Cappital gelijk wordt aan die van het ABP zonder dat dit leidt tot een netto lager salaris.'
Kijk en vergelijk hieronder inzet bonden en bod werkgever
12 mei 2023
Update petitie, nog geen tegenbod
Op de petitie voor een beter loonbod hebben we helaas geen nieuw loonbod (zowel inflatiecorrectie áls pensioenen) van de werkgevers ontvangen.
Nog even een korte terugblik:
Op dinsdag 18 april hebben 2 leden van de werkgeversdelegatie de petitie in ontvangst genomen. Op 20 april hebben we vanuit de vakbonden nog een brief gestuurd naar de werkgeversdelegatie met het verzoek om vóór 2 mei met een nieuw loonbod dan wel een openingsvoorstel te komen, zodat we daadwerkelijk serieus verder kunnen onderhandelen. Nadat we telefonisch contact hebben gezocht op 4 mei is ons te kennen gegeven dat door de vakantieperiode nog geen reactie is gekomen. Wel is er een datumvoorstel gedaan om 30 mei weer aan tafel te gaan, echter nog steeds zonder een concreet inhoudelijk voorstel om over verder te praten.
Ledenbijeenkomst 8 mei
Aangegeven werd dat deze handelswijze teleurstellend is en niet geaccepteerd wordt. De aanwezige leden hebben samen een duidelijk signaal afgegeven: de druk moet worden opgevoerd! Zoals al voorspeld is hun houding: werknemers zullen wel tevreden zijn met de al uitbetaalde loonsverhoging (lees: nog geen halve inflatiecorrectie!).
Wat kan jij doen?
- Vul je time card pas een week later in. Dus niet a.s. vrijdag maar de week erop. Dit doen we wekelijks tot dat er een duidelijk nieuw loonbod (zowel inflatiecorrectie áls pensioenen) komt vanuit de werkgevers.
- De petitie (pdf) onder de aandacht brengen door deze te verspreiden op je kantoor.
- De petitie als achtergrond instellen in je teamsscherm bij online meetings.
Bereid om de druk op de werkgever op te voeren? Mail dan naar harmsen@actiefvoorcnv.nl.